En flyttande idol?

Ett frisör-besök piggade upp mig en aning idag. Jag fick min älskade lugg tillbaka och fick prata av mig lite med Lisbeth (min frisör). Jag misstänker att hon och jag alltid kommer ha ett starkt band till varandra. Hon blev så förvånad när jag berättade om min flytt och om skolan. Hennes första reaktion var "Men jag trodde du skulle sjunga. Jag vill ju att du ska vara med i Idol har jag ju sagt"
Ja du Lisbeth, det kommer nog inte inträffa, men sjunga och spela, det kommer jag absolut fortsätta med. Lisbeth sa att om hon inte fick se mig sjunga i idol så ville hon minsann vara en av de första som köper min bok. Oh, hon är för söt!

Annika ringde straxt därefter och det kändes skönt att prata av sig ytterligare och på ett lite djupare plan. Vi bestämde att vi ska se "Allsång på Skansen" i kväll. Jag är så glad att hon vill det. Då slipper jag känna mig så fruktandsvärt ensam. Annika är en riktig guldklimp!

Jag vet att jag har skrivit det förr, men jag skriver det igen : Nu ska jag packa. Nu ska jag äntligen börja packa. Jag ska, jag ska, jag ska...

Sten och kniv

Ibland blir man så förvånad. Så förvirrad. Så sårad.
Jag har en sten i magen och en kniv i hjärtat.
Kan någon hjälpa mig att krossa stenen?
Kan någon dra bort kniven snarast möjligt?

Drömmar om blå jeans

Kent-nojjan håller i sig och inatt drömde jag t.o.m att jag började sjunga "Blå jeans". Varför jag gjorde det?, undrar ni. 
Jo, för jag träffade Elin på stan och hon berättade att hon hade köpt ett par blå jeans på Åhlens(?) Haha, vad är det för fel på mig?
Det är väl det ända som jag kan bidra med här idag tror jag. Nattens/dagens stora händelse liksom.
Fast det är klart Lova fyller ett år idag och hon har firats av mig och Pontus idag. Lilla hjärtat... hon blev så glad över sin lilla fotölj som hon fick av oss. Åh, vad jag gillar den ungen!
Dags för promenad och sen ta cykeln hem till Alex. Ciao!
/Sophie


KENT!

Jag gick en sväng hem till Julia och Davids lägenhet för en stund sedan. Tog in deras post och kollade till blommorna. Sen fastnade jag framför deras skivsamling. Lyckoruset spred sig - där fanns dom, alla KENT skivorna! Jag som inte har en enda, eftersom det aldrig blir av att jag köper dom. Men nu så var jag så fräck så jag lånade hem dom. Jag lyssnar flitigt och drömmer mig bort för en stund. Jag blandar kaffe och choklad i munnen och öronen njuter av den vackra musiken <3
Jag ska diska nu, dags att höja volymen lite till ;)
Sen har jag bestämt mig - jag ska rensa alla papper idag och förhoppningsvis packa ner lite prynadsgerjer och böcker... wa, känns så läskigt. men flytta ska jag, så jag blir så illa tvungen att hugga in.
Jag kommer förmodligen skriva mera senare under dagen! Ciao sålänge!
/Sophie


Cykeltur

Jag förvånar mig själv. Jag har träningsvärk i hela min underkropp och jag har bara mig själv att skylla.
I går efter jobbet var jag så fruktansvärt trött att jag sov nästan tre timmar. Jag vaknade yr och konstig och märkte att klockan var halv fyra. Det ända jag hade gjort med min dag var att jobba och sova. Jag som skulle hinna med så mycket, packa så mycket, handla allt som jag behöver.
Men icke då, jag sov bort min dag istället.
I yrvakenhet så vandrade jag en sväng med hundarna som tittade undrade på mig. Väl inne igen så bestämde jag mig : "Jag ska åka till Gränsö, jag ska på cykeltur"
Så jag begav mig här ifrån vid halv sex någongång och var inte hemma förren vid elva igen. Cykelturen blev liiite länre än vad jag tänkt och mycket trevligare än vad jag väntat mig :)
Efter jag lyssnat på åtskilliga brummande motorcyklar så cyklade jag ifrån Gränsö och alla knuttar. Cykeln tog mig ända hem till Ida i Piperskärr. Hemma hos henne var Christoffer och han lagade mat medan jag drack mitt efterlängtade kaffe tillsammans med Ida på den soliga altanen. Någon timma passerade och då kom Tom och Emelie. Allitd lika trevligt med flera männsikor att prata med :)
Så jag måste ersänna att min dag var alldeles fantastisk bra., trots min tupplur på tre timmar. När jag tänker efter så var det faktiskt värt det. Jag behövde sova, sov och blev utvilad. Jag lyckades, oh ja :)

Tröttheten kändes i morse igen. Det var ingen höjdare att gå upp innan sex och sätta sig på cykeln och trampa hela vägen till kvantum. Jag vill bara dö. En aning seg i benen och rumpan skulle man kunna säga. Men fram, det kom jag. Hem också tykligen, eftersom jag sitter här nu :)
Nu ska jag ta min cykel (igen) och åka bort till affären. Jag känner ett starkt behov av choklad. Ingen kan stoppa mig.

/Sophie

Soffan har hittat soffa!

Dagen bytte skepnad. Från regn och rusk kom solsken och värme. Underbara värme, som jag har längtat.
Annika och jag åt pizza på Campino idag. Väldigt gott och vi blev riktigt mätta och belåtna. Vi åkte till Materialmännen en sväng därefter. Jag hittade något som jag verkligen, verkligen gillar. Jag har hittat den perfekta soffan. Åh, vill ha den...den skulle passa helt perfekt i min lilla lägenhet. Inte nog med att det är en soffa, det är en bäddsoffa också. Precis lagom stor, precis perfekt. Annika tyckte kanske att jag tyckte den var lite för bra. Det är nämligen en likadan soffa som hon och Niklas ska köpa... Hoppas hon slår ihjäl mig (inte bokstavligt talat) om jag skulle råka köpa den. Jag misstänker att jag inte kommer hitta någon bättre än den. Den var som gjord för mig.
/Sophie

Vem spökar för mig?

Det är inte klokt vad gott det är med mörk choklad och kaffe. Jag vet inte om det är något jag inbillar mig, men, det känns som om det gör mig...lycklig. Eller är det något annat som spökar?
På tal om spöken, igår var jag med om den starkaste spöksensation någonsin. När man ser att ett bord hoppa av sig själv, så misstänker jag att det inte är inbillning. Det var det sjukaste jag varit med om. Alla ni som tvivlar på att det finns någon slags andlighet - ni har fel. Jag såg det, klart och tydligt. Bordet och stolarna rörde på sig och de utgjorde ett högt märkligt ljud. Jag såg vad jag såg. Jag vet vad jag vet.

Nu blir det dricka upp kaffet och sen lite diskning tror jag. Om man skulle ta tag i att packa sitt pick och pack också kanske?

Baj.


Kristall

Ibland känns det som jag fortfarande ligger kvar där på golvet
Skakar
Helt förlamad i hela kroppen
Bortdomnad
Ögon som inte vill öppnas
En mun som vill prata
Som inte kan
Men ändå klar i huvudet
Alldeles klar som en kristall
Och även skör som en
/Sophie

Japp

Nu är det kväll och jag längtar efter kudden. Imorgon är det lite jobb och lite tvättande som gäller. Annars händer det inte så mycket mer att jag ska packa som en idiot. Gonatt. Hoppas ni har det bra gott folk!

Orklös

Känner mig trött och ensam. Helt totalt orklös. Helt värdelös.
Det blir nog till att vila ögonen ett tag nu, om jag ska orka pallra mig ut ur lägenheten om två timmar. Jow, dags att sova lite middag tror jag. Natti.

Tack!

Jag är så tacksam för allas stöd. Ni vet själva vilka ni är. Tack, tack och åter igen tack. Det är allt jag kan säga. Jag är så förbannat lyckligt lottad som har så underbara vänner och en helt fantastisk familj. Jag älskar er alla!

Lars-nojja

Lars Winnerbäck - Söndag 13.3.99

Hon känner efter om det här är att vara fri
Om det här är ett liv med någon mening i
Det är ingen som tjatar längre
Det är ingen här som ber henne stiga upp

Hon går och plockar och hittar sina gamla brev
Lite konstigt att läsa om gamla planer när hon vet hur det blev
Det är ingen som skriver längre
Det är ingenting här som är värt att skriva upp

Ändå känns det som om hela världen sjunger

Har du kommit nånstans
Har du sumpat din sista chans
Är du framme nu
Har du valt en väg att gå
och ett mål att sikta på
och är det verkligen du?
Är det verkligen du?

Det fanns stunder när hon visste hur det skulle va
Men det är som om hon glömt vad som var så bra
Hon har för länge sen tappat lusten
Har för länge sedan glömt vad som var värt nånting

Hon minns bara stunder i periferin
Hon minns dagar när dom sopade undan krossat porslin
Det är ingen som bråkar längre
Det är ingen här som börjar gräla om ingenting

Hon känner efter om livet kan va lite mer
Det är grått som om ett moln träffat hennes kvarter
Det är ingen som pratar längre
Det är såna dagar som vänder allt upp och ner




Kluven

För ett tag sedan hade jag en konstig dröm. Ville drömmen säga mig någonting? Jag tror det, ska undersöka saken och titta i min drömbok.
Jag är kluven. Jag är förvirrad. Jag är tom.

Redan höst?

En gång var det sommar. Undra vart den tog vägen? Jag vill ha sol och bad igen. Man ska inte känna såhär, det är mitt i sommaren och man har höstkänsla i hela kroppen. Om det är höst nu så önskar jag mig sommar när jag fyller år.

image34
image35
Pepzi var helt slut efter en badstund...



image37
Här är Pepzi med sin syster Ipzie. Cutie! :)


image38
Tengver har världens bästa huvudkudde - Ipzie :)
Medan Chabo helst ligger en liten bit bort, när han väl ligger ner vill säga. För här ser ni en riktig bad-hund!
Det är nämligen nästan det bästa Chabo vet. Fast högst upp på listan hamnar att bli klappad och på andra plats kommer åka bil förstårs!
image39


Det här är lilla Liza. Hon brukar däremot inte följa med och bada. Hon trivs bäst här...
image40



Vem?

image30
Här har ni en bild som inte ser ut som mig. Men det är jag. Den kvällen satt vi ett bra tag och försökte komma på vem jag var lik. Är det någon som har ett förslag?


Fem nollnoll. pip.

Hej, jag är redan vaken.
Ibland undrar jag ifall jag är morgonpigg eller morgontrött. Alltså som männsika..överlag är jag supertrött på morgonen och vill bara dra täcket över huvudet och somna om. Idag var det annorlunda. Visst jag var inte hur pigg som helst och hoppade upp ur sängen. Men jag kom upp lätt. Egentligen skulle jag inte tvätta förren vid nio idag, men jag tänkte "äh, redan vaken, lika bra att sätta igång med tvätten".
Så nu är det straxt dax att kila ner till tvättstugan och plocka ut de första två tvättarna och slänga in två till. Jag älskar när jag är så här entuasiastisk. Idag blir det mycket gjort, I feel it! Känner för att måla naglarna och göra ansiktsmask när jag är uppe igen från tvättis. Aow, så får det bli :)
Ching!

Back to my size!

Elin kom och hälsade på mig mitt på dagen idag. Jag kände mig lite ensammen så jag ringde henne. På en sådär tjugo minuter befann hon sig hos mig. Vi satte oss i köket och babblade lite. Sedan var det garderob-rensning :) Jag blev själv förvånad över hur mycket onödiga kläder jag har, det slutade i 5 fulla kassar!
Elin fick sig en klänning och ett linne, alltid nåt! Resten skickade jag hem till Malin, som lös som en sol över alla kläder. 
En rolig nyhet som jag upptäckte bland allt klädprovandet var att jag har minskat markant i mitt midjemått! Små, små glädjebubblor sprider sig i hela kroppen när jag tänker på hur många centimeter som bara försvunnit! Idag kom jag i jeans som jag inte kommit i på två år! Och det ända som jag slutat med är att dricka CocaCola. Att en sån liten sak kan göra så stor skillnad...jag är förbluffad. Men självklart - lycklig!
Elins andra hälft kom hit förut med, ungefär samtidigt som min andra hälft kom hem från jobbet. Så vi åkte och köpte pizza och slängde oss i soffan för att titta på film. Det blev "Rosa-The movie". Elin studdsade av glädje när Pontus nämde att vi hade den filmen, så vi kunde bara inte måtstå hennes rådjursögon :)

Nu är det bed-time. Jag är trött efter en sådan intensiv rensar-dag. Och detta är bara början - hjälp.
Imorgon är det tvätt som står högst upp på listan. Natti natti!


Städis

Än så länge har jag städat lite smått. Men mer ska det bli. Jag måste ta tag i disken och dammsuga ska också hinnas med. Kanske är dags att sätta fart om jag skulle kunna göra någonting annat än att städa och rensa garderob idag?
Skriver senare, om tiden infinner sig. Chip och hej!

Eskilstuna och räkkryssning

Livet ändras snart och nu är det allvar. I fredags åkte jag, Pontus, mamma och pappa till Eskilstuna för att titta på lägenheter. mamma och pappa var mest med för lite hjälp med vart vi kunde bo och hur vi skulle hitta och så...och jisses, vad glada vi är att de ville följa med. Vi hamnade på värsta getto-stället till att börja med.  Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv. Helt sjukt...
Så när man började ge upp hoppet om att hitta något vettigt id en staden så kom ljuset fram! Vi åkte till andra sidan stan och hittade guldgruvan. Mitt i centrum, precis vid tågstationen ligger det...vårat nya, lilla, fina hem. Det kan inte bli bättre, perfekt läge, billig hyra och på första våningen. Lyckan var ganska rejäl när vi åkte hem på kvällen. Mamma drog lugnande suckar och sa "Tur att ni inte hamnde på getto-stället, då hade jag varit nervös varje dag"
Planeringen av den nya lägenheten är nu i full gång och nu i veckan är det rensning av garderob och förråd som gäller. Slänga, slänga och åter slänga saker! Nu ska det röjas rejält!



I går blev jag, Pontus och Tengver påhejjade att åka på räkkryssning med Freden. Det var marcus som så gärna ville ha med oss när han var på personalfest på kryssningen. Vi tackade ja och snart var vi alla fulla med både räkor och vin :) Det var en riktigt mysig tur och kvällen fortsatte i samma anda. Det bar av till stan och vandrade runt bland krogarna. Till slut beslutade vi oss för att dansa loss på Stadt. Oj, vad länge sedan det var och oj vad det känns i min kropp idag! Haha, ett riktigt träningspass! Vilken fantastisk kväll vi hade! Jag är stört nöjd och kvällen avslutades med en mjukglass på Åhmans. Ja, visst är jag lustig, det spöregnade ute och var kyligt. men jag var törstig och sugen på glass - så glass fick det bli. Den var god och jag somnade sött när vi väl nådde hemmet.



Värsta fiiina

Jag har hälsat på Alex i hennes lägenhet idag. Oh, så himlans fiiin den var. Jag vill bo där jag med. WOW, så högt till tak, havsutsikt och jättestora fönster. Kan det bli bättre? :) Det avr så trevligt att hälsa på henne, vi drack kaffe och snackade gojja. Hon är allt bra gó den där lilla flickan minsann :)



Nyss var jag och Julia ute med hundarna och nu sitter jag här och är uttråkad. Funderar lite smått på att titta på film...Men det känns lite...ensamt. vet itne hur jag gör, kanske skrive rlite bok eller läser bok,eller går och lägger mig och sover helt enkelt. Har ju trots allt en tuff dag framför mig imorgon. Men också en väldigt spännande dag!

Chip och hej, det var allt för mig!



Grön VS Brun



image22


image23

Varför föddes inte jag med bruna ögon?
Fast jag gillar håret bäst på den övre bilden. Vad tycker ni? Jag tycker att jag behöver en klippning och en fägning igen. Jisses.


Sweet dreams?

Inatt hade jag en så sjuk dröm. Konstig, men underbar. Varför drömde jag så? Har gått och tänkt på det hela dagen idag. Varför var jag tvungen att komma ihåg den? Det känns skruvat och lustigt. Kommer jag alltid minnas den nu? Liksom aldrig glömma den, alltid älta den? Det vore inget lustigt i mitt fall om drömmen följer mig hela livet ut. Jag är jämt sådan. Jag har så svårt att släppa, glömma och gå vidare. Jag vill jämt ha svar på varför, hur och när. Jag kan aldrig bara strunta i det och glömma saker. Det finns alltid i mitt bakhuvud, hur jag än gör. Jag är hopplös helt enkelt.


Mami och papi

Mina kära föräldrar var här nyss. Jag skulle egentligen åkt till dem för att äta mat för jag tyckte det ändes så ensamt och tråkigt att laga till sig själv. Men så ångrade jag mig och sa att jag äter hemma. Då tittade de in till mig istället. Vi drack lite kaffe och pratade om ditten och datten. Jag hoppas att de ska med på fredag till Eskilstuna, det vore så roligt...och tryggt. Jag tycker att jag har de absolut bästa föräldrarna i hela världen. Helt ofattbart vilka fantastiska människor de är!

Andas

Åter en regnig dag har nåt Västervik. Trist, trist och åter trist. Vart är sommaren? Inte här i alla fall.
Men jag ska inte klaga, livet leker och jag mår bra. Det som gör mig ledsen är när männsikor runt omkring mig inte mår bra. Varför ska det jämt vara så att de som är de bästa jämt ska ha det sämst? Varför kan inte livet leka med dem också? Och vad kan jag göra, jag som individ, göra för att hjälpa? Jag tänker fortsätta stötta och finnas vid sidan och fortsätta att vara en sann och trogen vän. Mer känner jag inte att jag kan göra, tyvärr... Men jag hoppas att det räcker och att det kommer att gå bra.
Nu vill jag inte ha massa nyfikna frågor om som : Vem mår inte bra? Varför och hur?
Jag tänker ändå inte svara. Jag skriver inte för att någon ska undra. Jag skriver för att jag behöver rensa huvudet lite. Jag behöver andas.



Skratt-kramp

Dagen har än så länge bestått av 5 timmars arbete, lagom och bra :) Sen blev det lite ägg och bacon hemma och umgås lite med älsklingen som åkte till jobbet vid halv två.

Idag var det gå på stan-dax tyckte jag, Elin och Annika. Vädergudarna hade en annan uppfattning som beslutade att det skulle komma spöregn. Suck.
Men vi hade det trevligt på stan i alla fall. Vi intog Kaffekannan för lite mat och fika. För min del blev det kycklingfilé, potatissallad och sallad till. MUMS! Efterätten var inte så dum den heller... Kaffe latte och chokladmuffins! Ojojoj, snacka om at jag är mätt och belåten nu.
Det blev en hel del mag-tränande idag förresten. Jag blev på ett sådant fasligt skratt-humör mitt i fikan så det liksom började krampa så fort jag överhuvudtaget gjorde upphov till att skratta.
Underbara flickor det där och det är två av mina absolut närmaste vänner, älskar er! Jag mår så fantastiskt bra när jag är med er. Umgänget är verkligen ett nöje, från början till slut.
Hur ska jag klara mig utan er när jag flyttar? :´(


Sov på golvet

Min kväll har tillbringats ensam, trots att jag erbjöds att spela kubb med Annika och Niklas. Men jag orkade verkligen inte. Annika ringde och väckte mig när jag låg slocknad ute på balkong-golvet. nej, jag skojar inte. Jag låg och sov på balkong-golvet. På en filt. meningen var att jag bara skulle sola lite, det var så varmt och skönt. lite för skönt tydligen. Jisses, jag sov som en stock.
Väl yrvaken och så så satte jag mig och ringde på fler lägenheter och fick tag på två till som vi ska titta på. Några timmar senare ringde en tjej från en lägenhet som jag bara hade pratat in på hennes mobilsvar. Så det tillkom yttligare en lägenhet. Just nu är det hela sju stycken! Vi har att göra på fredag kan man lugnt säga...
Förhoppningsvis hinner vi med att se oss om lite i staden också. Känna in läget liksom. Wah, det ska bli så fruktansvärt spännande! En helt ny stad, helt nya ansikten...en helt ny värld. Det pirrar i hela kroppen när jag tänker på det. Nu är dagarna snart räknade i Västervik. Älskade, älskade Västervik...

Eskil

Oj, vad jag har ringt nu. Och skapligt nöjd jag känner mig :D På fredag bär det av till Eskilstuna för lägenhetsvisningar...wihooo :D Nu är det nära!
Hihi, måste ringa och skvallra för mamsen och papsen. Ciao!

Nervöst

Jag är nervös. Så nervös att jag blir kissnödig. Måste kissa innan jag ringer. Skriver mer sen så får ni vara lite nervösa och nyfikna ett tag...

Rast

Nu har jag rast och har precis ätit lite bruch. Strax ska jag och Julia ses ute på gräsmattan med voffsingarna och vi ska sätta oss där en stund. För sedan är det dags för mig att cykla till jobbet igen. Hade en "håla" på två timmar idag, ganska skönt faktiskt. Dessutom så jobbar jag bara 1,5 timmar till sen :)
Mitt schema är guld. Jag älskar det, helt perfekt sommarschema!

Annika, självklart fixar jag skivan till dig med! Vi ses imorgon vännen min!

Tingeling!


Förtid

Goder morgon!
Snart ska jag trampa i väg till jobbet. Ha, jag blev klar i förtid idag, det händer inte alltför ofta. Det känns som en underbar start på dagen då, när man har massor med tiiid :D
Jag åt en mumsig frukost nyss med ägg, macka med ost, yoghurt, kaffe och så lite tranbärsjuice...mmm...
Nehepp, time to wooork.
Puss och hej!

idag och igår

Idag har jag agerat barnvak åt älsklings Alice. Okej, jag ska inte ta åt mig hela äran själv, Pontus var faktiskt med han också :) Alice blev lite rastlös emellanåt, men vi sysselsatte henne snabbt med singstar, målande och tittande i Kalle Anka pocket. Vi har haft en riktigt mys-dag ihop måste jag säga. Vi blev lika trötta allihop, fast att det i själva verket bara var Nina som hade tagit dyk-cert idag. Grattis syster! :D
Vi käkade lasage hos Nina, jag behövde bara slänga in det i ugnen. Hon hade förberett allt, så sött! Jösses, vad god lasagnen var förresten...lätt ett av de det godaste måltider jag ätit på länge.

På tal om god mat förresten, igår avnjöts en riktigt god måltid hemma hos Emil och Malin. Pontus och jag traskade bort runt halv sju och förberedde oss på god mat... För vi skulle grilla! MUMS!
Julia och David kom på besök dom också, medhavande både vodka och martini. För min del blev det ändå en lugn kväll, men för andra så var det lite mer livat :p En oerhört trevlig kväll, ja det hade vi minsann!

Nu ska jag sussa. Work tomorrow. Natti Natti*
Elin, jag fixar en skiva till dig med Gessle. Vi måste kunna ALLA nya låtar, haha :D Puss på dig gumman!