Beröm från chefen

När en chef berättar hur bra hon gillar sin personal så flyger det lyckobubblor i hela min kropp. Det är inte ofta man hör sådant, men på Städcentralen, där hörs det.
Chefen berättade stolt hur duktiga hon tycker vi är och hur glad hon är att ha en sådan trevlig personal. När jag satte mig på cykelt påvägen hem så var jag så lycklig. Äntligen fick jag den beröm som jag behövde. Äntligen kunde jag slappna av. Äntligen var den en chef som INTE blev arg för att jag ska börja skola.
Chefen tackade nämligen även mig så mycket för att jag kunde ställa upp och jobba idag på min ända lediga dag denna vecka. Det ända jag hade till svar var "ja, tack. tack själv." För vad skulle jag säga? Jag kände och känner precis så. Det var en ära att få jobba där idag och jag hoppas det kommer fler tillfällen snart. Ibland är det bara så ofantligt skönt med miljöombyte. Ni anar inte...

Lite om mycket

Chip och hej.
Fredagen blev riktigt lyckad dag. Jag och Pontus började dagen med att hämta våra linser som kommit på posten. Vi var ivriga och ville självklart testa med en gång. Men oj så svårt det var. Fast efter mycket om och men så lyckades vi båda två.  Vi kände oss snygga i våra bruna linser och hoppade in i bilen och åkte på roadtrip. Bluesfestivalen var hur mysig som helst. Synd bara att vi var tvungna att åka hem samma dag. (Dumma jobb.)  Solen glassade på hela dagen så därför blev vi glassugna och köpa oss varsin. Mums! Sen var det fika hos Jörgens föräldrar och sen bjöds det på grillat. Oh, smakade gudomligt.

Pontus och jag lämnade Mönsterås runt halv åtta. Då åkte vi mot ett nytt mål - Misterhult. Jag ville ju så gärna se Emils farmor och farfars hus där och det passade himlans bra eftersom Emil och Malin var där då. Vi anlände helt ovetantes om att det var födelsedagskalas där. hej och hå, massor med släkt och vänner som fikade. Därför blev det själklart lite kaffe och tårta även serverat till oss. Jisses vilken snyltar dag. Snacka om att vi var mätta och belåtna när vi kom hem.


Helgen har enbart bestått av jobb. Eller inte helt förresten. Det var ju bal igår. Så jag, Pontus och Tengver var nere på stan och spanade in alla fina bal-par. Elin var så vacker!! Hoppas du hade en fantastisk dag gumman!

På kvällen kom Tengver och Ida hit. Det blev middag på Torino och sen ledde det ena till det andra. Öl, cider och vin blandeades flitigt i min mage under kvällens gång. Efter Torino blev det häng på vår balkong i ett X antal timmar. Tillslut pallrade vi oss ner till stan och nådde fram runt halv ett. Sen blev det till att se sig omkring, snacka med lite folk och en timma senare så tackade jag för mig och cyklade hemåt. Hela vägen hem tänkte jag på hur fasen jag skulle palla upp på morgonen. Men jag klarade det.  Yes, I did! :D
Det var verkligen värt det. För kvällen var fantastisk och jag har inte alls varit så bakis som jag förväntade mig.


Grattade min kära mamma gjorde jag efter jobbet idag. Hon fick en stor kram, ett jättesött kort och en vacker vit och rosa orkidé. Hon blev så glad så :)
Pontus och jag blev bjudna på en ny maträtt som pappa testade. "Sommarwook", kallade pappa den. Jovars, lite somrigt smakade den nog allt!


Nu ska min kärlek och jag ta varandra i handen och våra hundar i koppel. Sen ska vi vandra en bit. När vi återvänder in igen blir det filmkväll med glass och choklad. Hjälp hur ska jag kunna visa mig i bikini i sommar?! Annika, kom hem nu och släpa med mig till gymmet. Jag sväller...


Tlött

Nu är jag så trött, så trött. Liza ligger som vanligt i mitt knä och spinner. Hon gör mig ännu mera pömsig. Jag tror allvarligt talat inte att det finns någon annan katt som är gosigare och klokare än hon. Jag tycker om henne så ofantligt mycket. Hon är så fin <3
Ska bli så skönt att vara ledig imorgon (idag). Jag känner på mig att dagen kommer bli riktigt mysig. Ska bli så skoj och spännande :)
Waaa...ska försöka ta mig till sängen nu. Annars somnar jag sittandes.
Natti natti*

Torsdag

Idag har jag, Elin och Julia umgåts. Vi satt ute på gräsmattan och stekte oss i solen. Eller jag tyckte det blev lite för varm, så jag valde faktiskt skuggan. Sommaren är här nu, på riktigt. Så härligt!

Jag är så glad just nu (trots mitt möte i morse.) Anledningen till att jag är så glad är för att både Pontus och jag är lediga imorgon. Så vi ska åka till Mönsterås och gå på Bluesfestivalen! Åh, det ska bli så mysigt! :) Jag skulle egentligen ha jobbat imorgon, men jag ringde Moa. Så vi bytte, så jag jobbar ikväll istället. Fy satan vad sjysst hon är. Man blir så glad av sånna trevliga, positiva och bra männsikor!

Nu är det bara att vänta på att klockan ska bli sex, så jag får åka till jobbet :) Innan kanske man borde ta tag i den stora diskhögen i köket? Ja, kanske..

En annan anledning till min glädje är min feting-lön som kommer imorgon. Ojojoj, mycket mer pengar än jag trodde. Wa, har nog aldrig haft så mycket på kontot någon gång. :D Jippi, imorgon är jag rik!

Hej hopp i lingonskogen, dags för disk. Shohej!

Vaniljglass

Det blev ingen choklad för min del, min hals skulle aldrig pallat med det. Så jag köpte vaniljglass istället. Känns så kallt och skönt i halsen och så drack jag lite varmt och gott kaffe till med. Men nu är glassen slut och det blir inget mer kaffe för min del idag. För snart är det dags för sovtajm. Jag är fortfarande trött, trots allt kaffe och en liten tupplur på soffan förut. Jag somnade någongång mitt i "Vänner" och vaknade av att mamma ringde. Eller förresten, inte av att hon ringde, utan av hennes röst efter någon minut.

Jag bäver inför mogondagen. Fy satan, är skapligt nervös. But I can´t tell you why. Not yet.

Nu blir det en gonatt-promenix och straxt kommer älsklingen hem med :)
Jag hör förmodligen av mig nästa gång imorgon. Gonatt Sverige, sov gott!

Boooring

Jag är uttråkad och chokladsugen. Blir att ta sig en promenix med hundarna och vet vet, kanske en tripp till affären med :)
Det är "lost" och "fråga olle" ikväll. Men jag är ensam och övergiven. Därför är det synd om mig. Någon som vill göra mig sällskap? Pontus kommer inte hem förrens efter klockan tolv :( Jag slutade vid två idag och han åkte till jobbet vid halv två. Kan det bli mer opassande? :( Saaaakna.

Slipsröd

Jag är nyduschad och trött. Jag överlevde dagen på jobbet, trots allt. Men mycket tack vare Moa som jag jobbade med idag, hon är en sån härlig tjej.

Jag är så trött så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Kanske blir det sängen...eller soffan. Något som är säkert är att jag kommer inte kunna vara vaken länge till. Är iförd mina mysigaste mysbyxor och min skönaste t-shirt. Jag menar, det säger allt. Måste tupplura lite. Kanske skriver några rader senare, då jag förhoppningsvis känner mig lite piggare.

Förresten, hade fåt en kommentar från en Lina. men du hade inte adresserat till din blogg, så jag vet inte vem du är eller vart jag ska svara? :( Så snälla Lina, skriv gärna igen.

Ching!

Tisdag = Tvkväll

Jag är så glad att det är tisdag idag. För er som inte förstår varför så är det bara att sätta på kanal 5 klockan nio ikväll. Både Julia och Malin kommer hit för att göra en repris av förrförra veckan. Vi ska smälla i oss någon mumsigt, tjattra lite och titta på tv. Oh, en sån underbar kväll.
Något som däremot inte är så kul är att det är onsdag imorgon, vilket innebär att jag öppnar på jobbet. Vid klockan sex står jag redo att möta alla kunder, glad och pigg som en nyponros. Eller inte.
Min hals gör inte morgondagen roligare precis. Den känns stor som bara den och gör något fruktansvärt ont. Men det blir till att stå ut, jag är ju faktiskt ledig på torsdag.
Dags att leta vidare efter lägenheter. Ciao.

Jag har/Jag har inte

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[X] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en operation.
[X] Jag har haft vattkoppor.
[X] Jag har har/har haft astma.

ERFARENHETER
[X] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[X] Jag har sett en fallande stjärna.
[X] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[X] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[X] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil.
[X] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[X] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel.
[X] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[X] Jag saknar någon just nu.
[X] Jag är rädd för att bli övergiven.
[X] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[X] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[X]Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

ÄRLIGHET
[X] Jag har gjort något som jag lovat någon att inte göra.
[X] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ ] Jag har smygit ut utan lov.
[X] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[X] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[ ] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[X] Jag har druckit alkohol.
[X] Jag dricker mig berusad mer än fem gånger per år.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[X] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[X] Jag har vaknat gråtande.
[X] Jag har somnat gråtande.

RANDOM
[X] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för människor.
[X] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[ ] Jag svär ofta.
[X] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[X] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[X] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusblå eller rosa.
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig i skolan.
[X] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[X] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[X] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[X] Jag tror på spöken.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[X] Jag är bra på att minnas ansikten.
[X] Jag är bra på att minnas namn.


Kommer du ifrån Karlstad?

Nu har jag suttit här och knapprat på tangenterna ett bra tag. Jag har hittat ännu fler lägenheter nu. Men det jobbiga är bara att veta hur lång ifrån alla olika områden ligger centrum eller en busshållsplats. Hur tusan ska man veta, när man aldrig varit i karlstad? Någon som kan hjälpa mig?
Jo, jag har kollat karta på eniro, men det säger mig inte så mycket i alla fall. Jag vill veta om områdena Kronoparken, Orrholmen, Gruvlyckan och Norrstrand. Någon snäll Karlstad-bo som vill stå till tjänst? Skriv i sånna fall!

Brev till mig

Hjälp. Jag har beslutsångest. Jag har kommit in på en skola till. Waaa, vad gör man nu?
Jag som inte ens jag skulle komma in på en skola. Så när jag väl kommit in på en skola så trodde jag aldrig jag skulle komma in på någon mer. Hihi, men känner mig ändå lycklig. Tänk att de gillade mina texter och antog mig. Hoppet inom mig har just tänts.

Sophies och Elins hörna

Idag har jag tydligen jobbat så hårt så mina vader är ett ständigt kramtillstånd. Kände det så fort jag kom in från att jag följt Elin till Christian. Hon är nämligen varit här och sällskapat med mig ikväll. Det var jättetrevligt måste jag säga. Vi pratade massor, åt kakor (mest jag), ostbågar (nästan bara Elin) och drack läsk (båda) och kaffe (bara jag). Elin är för söt. Hon vill ha våran lägenhet när vi flyttar. Hon skulle checka med Christian och så skulle det tänka på det. Åh, det skulle ju vara jättebra om det löste sig så enkelt och bra. Då behöver jag ju trots allt inte skiljas från denna underbara lägenhet helt och hållet. För jag vekrligen älskar den här lägenheten. Usch, det tar verkligen emot att göra sig av med den :( Men imorgon blir det till att ringa och säga upp den. Ringde egentligen redan idag, men det var aldrig någon som svarade...typiskt.

Undra om vi har fått någon post idag. Måste springa och kolla det med en gång. Återkommer straxt! Ching Chong!

Bok-dag

Det blev en lång läsdag för mig idag. Min bok är så fruktansvärt bra, så spännande och tragisk. "Inte som andra döttrar" av Debora Spungen. Det är helt klart den bästa bok jag någonsin läst. Så har ni itne redan läst den, gör det! Annars minnas ni något stort. hela boken får mig att fundera så mycket och det verkligen berör en in på djupet. Tårar bildas i ögonen ett X antal gånger. Jag blir stum.

Ett break från läsandet togs däremot ut förut då jag, Pontus, Tengver och Jonny tog en promenad till Ica för att handla glass. Väl hemma igen så fortsatte mitt läsanade. Jag kan helt enkelt inte sluta. Om det inte vore för att jag jobbar imorgon så skulle jag ligga och läsa hela natten med. Jag tror jag har blivit beroende av boken (!).

Imorgon ska jag ringa och säga upp vår lägenhet. Känns lite läskigt. Allt känns så "på riktigt" nu. Vi ska verkligen flytta. Oh, mina förväntningar är stora och många. Jag har letat olika träningsställen och gym i Karlstad idag (på internet). Verkar finnas en hel del som faller mig i smaken :)

Nu blir det till att gå promenad med hundarna och sedan sussa.
Gonatt!

Söndag och nyvaken

Idag är det sommar och jag vill inget hellre än att åka ut och bada. Det är inte bara värmen som gör att sommaren kommit. Det är vinden. Den är ljummen, alldeles varm. Och jag känner den värmen ända in i själen. Tack kära sommar för att du finns. Du gör mig lycklig.
Nu ska jag ta mig min kaffefkopp ut på balkongen, kanske läsa lite, kanske skriva lite. Men framför allt : Njuta.

Jag = Bree?


Jag gjorde ett test på kanal5 nyss, vem man var mest lik i desperate housewives. Här har ni mig!
image19

Du är mest lik Bree van de Kamp.

Du är en god mor och en god fru och gör allt för att behaga din familj. Dina grannar avundas dig men kan också skrämmas en aning av ditt överförnuftiga jag.

Du gillar:
Public service, storhandla, brodera, trädgårdsskötsel, baka kakor.

Du gillar inte:
Dokusåpor, Long Iceland Ice Tea, Christina Aguilera, lägenheter, otacksamhet

Lite uppdatering

På Annikas begäran skriver jag nu ett par rader. Anledningen till att jag inte knapprat på tangenterna på ett tag är att jag har så mycket att tänka, fundera, planera och göra hela tiden.
Annika och Niklas far till L.A i morgon och jag kan inte vara mer avis. Jag skulle också vilja åka bort, bort från stan, bort från allt och alla. (utom några utvalda som jag självklart skulle vilja ta med)

Jag letar för tillfället förbrilt efter en lägenhet i Karlstad och har hittat ganska många bra. Men känner eller vet just du någon etta, tvåa eller trea i centrala Karlstad (helst mitt i city) så hör av er! Jag är tacksam för alla förslag. Oh, det känns att Karlstad är rätt. Nu gäller det bara för mig och Pontus att tjata lite till på Tengver så ska vi nog få med han med ;p

Förresten har vi bytt ut min gamla Bettan mot en fräschare och lyxigare bil. Jag har döpt henne till Tussan och hon är helt underbar att köra. <3

Baj!

Hektisk kväll

En sån kväll. Springa hit, springa dit, korv här, kvitto där, enkronor slut, korvbröd slut, beställningen ville ej komma iväg, jag var hungrig... men så kom Annika och lös upp min tillvaro lite. Även om jag kanske inte var så närvarande så fanns hos där. Vi pratade lite och åt lite med. Jag fick i mig en hel (wow) moskula. Men det jag vill komma fram till är att jag vill tacka Annika :)

Oj, vad jag ska sova gott inatt, ni anar inte... Gonatt!


Märkliga dag

Dagen passerar och jag bara står här och tittar på. Denna dag är märklig. Mycket märklig. Som ni vet var jag vaken och satt här och knapprade på tangenterna. Meningen var att jag skulle gå en promenad med hundarna efter det. Men jag tänkte "Nä, jag måste vila lite först" och vi veta alla hur det slutar när man tänker så! Jag somnade på stört. Klockan 15.05 vaknade jag i panik. Hundarna, hundarna! Jag skyndade mig att slita på mig första bästa kläder för att sedan gå ut i vårvädret. Påpälsad med vinterjacka och tofflor träffade vi Tengver och Ipzie på vägen. "Nyvaken?", undrade Tengver. Jag gav en gäsp till svar och sedan började vår "långa" vandring runt Terra nova. Vår gång var inte så snabb så vi var ändå ute en stund, pratade lite om ditten och datten. Bla. att vi hemskt gärna önskar att Tengver ska följa med när vi flyttar :)

Väl inne igen så mötte jag en nyvaken Pontus som satt här vid datorn och letade bil (som vanligt). Jag åt en macka och drack lite oboy, sen tog det stopp. Kroppen gör verkligen så ont och halsen känns svullen som en ballong. Är det dags att bli sjuk nu? :(

Näe, nu ska jag vila lite till innan jobbet... Hejdå.

Alla dog, varför?

Jag är verkligen helt slut. Om fem timmar är det dags att slita igen. Känner mig inte så värst pigg på det måste jag väl ersänna. Mitt huvud känns tugnt, kroppen värker och hela jag bara skriker "Låt mig vila". Synd att ingen hör mig, det blir bara till att pallra sig till jobbet idag med...
Som tack är jag ledig en hel dag (!) sen, så imorgon blir det slappa och även träffa Sarita och Alex. Vilket jag ser fram emot jättemassor!



Inatt drömde jag hemska drömmar. Alla mina kompisar dog. Alla. Jag vaknade med ett ryck, men kände mig oerhört lättad att det bara var en dröm. Usch, det går itne att beskriva tomheten som jag kände... :´(
Vad kan den drömmen tänkas betyda? Måste kolla upp saken i min drömbok... kanske är jag rädd att mista alla när jag flyttar? Eller är jag bara så rädd för ensamheten?
Vill hur som helst aldrig mer drömma så läskigt. Det var pistolskott och blod över allt. Någon försökte döda mig med. Jag låste in mig på toaletten. En människa med pistol närmade sig toaletten och sköt sedan igenom dörren. Jag duckade, gömde mig och gjorde verkligen allt för att överleva. Tillslut tystnade allt. Pistolerna var försvunna, men blodet var kvar. Jag gick ut för toaletten, lättad över att jag klarat mig. Men snart bröts jag ner igen. Jag hittade kropp efter kropp, alla döda. Telefonen ringde, men jag kunde inte svara. Min kropp löd mig inte. Jag hörde Pontus röst på telefonsvararen, men minns inte vad han sa. Jag var som fast i en bubbla.
Varför? Någon som har ett vettigt svar på min dröm?


Nu ska jag ta mig en uppfriskade promenad. Annars är risken stor att jag blir kvar här ett bra tag till...
Tingeling!

Att våga säga nej

Jag satt nys soch åt lite frukost samtidigt som jag läste i "Amelia". Jag fick upp Ann Söderlunds sida (" På spaning med Ann Söderlund") en ny sida tydligen. Jag började läsa och kunde inte sluta. Det blev till att lusläsa hela sidan. Oj, vad den människan är skrämmande lik mig. Mina tankar började snurra och nu har även jag bestämt mig. Jag måste och jag ska börja säga nej. Och våga stå för det sedan. Inte "njaa, kanske" eller "jovisst det blir bra", medan man tänker "nej, aldrig i livet!".
Jag startade faktiskt med detta "nejjande" redan igår. En kvinna ringde från ett jobb jag sökt och erbjöd mig tjänsten. Istället för att säga nej med en gång sa jag "Kan jag tänka på det över helgen och ringa dig på måndag och lämna besked?". Typiskt mig.
Men så funderade jag i en kvart och kom fram till att det bara skulle vara onödigt att gå och grubbla hela helgen på det och försöka hitta en lösning, ett litet kryphål så jag skulle kunna ta även detta jobb. För det skulle inte funka, jag har redan hela sommaren fullbokad. Det går inte. Jag insåg fakta och greppade luren och ringde upp kvinnan igen. Jag sa att jag tyvärr inte kunde ta jobbet och att hon får glädja någon annan istället. Hon lät inte riktigt så besviken som jag föreställt mig och sedan sa vi hejdå.
Detta steg var jobbigt för mig. Jag funderade säkert i en timma efteråt om jag gjorde rätt. Men Herregud! Klart jag gjorde rätt, med redan två jobb i sommar så klarar jag mig nog gott och väl. Eller vad säger ni?

Alone in the night

Då har man avvärkat en jobbkväll i raden av fyra. Jag är pigg-trött och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Därför hanmade jag här, mitt i natten. Nyss tittade jag på "Sex and the city" och jag har beslutat mig för att införskaffa alla avsnitt. De är så fantastiskt, underbart bra. Eller hur? :)



Det känns sorgligt när man tänker på hur långt bort man kanske kommer hamna, hur ensam man kommer känna sig och hur ofantligt stor saknaden efter alla kommer vara. Hjälp, det gör ont i hjärtat. Är det här verkligen vad jag vill?



Gonatt sverige.

Torsdag

Idag har Therese och Thilde varit här. Vi fikade och pratade massor. Åh, det vad så länge sen sist, så vi hade massor att ta igen.
Nu skulle de åka vidare hem till Linda och jag ska laga mat. Ska bli jättemums!


Jag var förbi hos Julia nyss och lämnade Annas napp som de glömde kvar här i tisdags.  Jag hade totalt glömt bort att det är redan imorgon som de åker till Tyskland. Usch, kändes jättetrist att säga hej då. Känns som vi kommer vara ifrån varandra en evighet :(
Men som plåster på såren så kommer min älskade Annika hem ikväll! De liksom byter av varandra :)



Ikväll blir det arbete för min del. Hoppas på att kvällen blir någorlunda lugn så man hinner med allt man ska. Vill ju göra megafint när Therese kommer och öppnar imorgon.

Nehepp, nu måste jag kissa. Bye!

Om...

Om man skulle titta på "Sex and the city" nu när man ändå är vaken? :)

Förresten, på tal om något helt annat, imorgon ska jag beställa mina fina bruna linser, yey! Ska bara ha smakråd från Pontus så jag väljer rätt brun färg. Han är faktiskt färg-expert min älskling. På riktigt.
Jag lägger upp bild på resultatet om någon vecka. Så håll utkik!

Tingeling!

Något hände

Det inte är inte klokt vad det kan vända om. På bara två timmar hann mitt humör ändras från ångest till lättnad. Tack!

Augusti snälla kom...

Min dag är ännu oklar. Jag sitter här, stirrandes in i min dataskärm och liksom väntar på bättre tider. Men inte efter vilka tider som helst, nej efter augusti-tider. Hjälp och jippi, jag ska få ett helt nytt liv! Det pirrar i hela kroppen och snurrar i hela knoppen. Hur kommer det att bli? Hur kommer det att kännas? Vart kommer vi bo? Trots alla funderingar fram och tillbaka så känns allt helt fantastiskt. Ett nytt liv ska börjas och det är det som räknas. Det är det som överträffar allt annat. Visst glädjs ni med mig? :)

Segheten var inte seghet

Gårdagens seghet visade sitt allra rätta ansikte framåt kvällen. Då fick jag sån fruktansvärd migrän att jag inte förstod hur jag skulle stå ut. Jag hade ju känt mig lustig hela dagen och migränen liksom kom smygande. Jag satte mig framför tv´n, med ostbågar och loka päron i högsta hugg och tittade på "Festival". Jag har sett den minst fem gånger, men tycker alltid den är lika bra.
När filmen rullat ett tag kände jag värken i min vänstra sida. "Inte igen", var min enda tanke som hann fara genom skallen. Sen var det kört. Jag ville knapra i mig två migrän-tabletter, men vi hade bara en kvar. Jag fick panik och med tårar ner för kinderna ringde jag Pontus som tog med sig massor med panodil hem. Det var bättre än ingenting alls och när han kom hem ledde han in mig i sovrummet och släckte ner överallt. Jag verkligen led. Allt ljud, allt ljus. Aj. Allt gjorde ont. Men Pontus tröstade och klappade försiktigt på min panna och långsamt  slumrade jag in någonslags konstig dvala. Till slut somnade jag och var helt omedveten om hur ont jag hade, vilken var en otrolig lättnad. Att något så litet kan göra så ont.
När jag vaknade i morse så mådde jag, till min förvåning, bättre. Jag pallrade mig upp, gjorde mig i ordning och kände mig glad. Julia, Anna och jag tog bussen ner till stan. Jag införskaffade ett halsband till Liza så vi kan börja släppa ut henne i det fria. Ska bli så skönt för henne att få springa ute och leka lite igen, min lilla tjeja.
Vi fick springa i panik mellan affärerna emellanåt. Regnet bara öste ner. Och så blev det sol. Och så öste det ner. Sen kom solen. Ja, ni fattar?

Imorgon är det jobb som gäller, så nu måste tant Sophie krypa till kojs. Natti!


Soliga söndag

Jag har inte hunnit med speciellt mycket ännu. Julia var här nyss, vi drack lite kaffe och pratade. Alltid lika trevligt...tycker verkligen om dig :) och som sagt, flyttar ni så flyttar vi med ;D
Efter ett tag så såg vi David, Svea och Anna utanför oss så då tog vi med oss Chabo och oss själva ut så hundarna fick leka med varandra.
Så nu sitter man här, precis inkommen och rastlös. Vad ska jag göra idag? Jag känner att jag verkligen vill hitta på någonting roligt, men vet inte vad. Jag är för trött för att göra något överhuvdtaget känns det som och skulle helst av allt bara vilja sova liite till. Fast ändå inte. Hallå, vad är det för fel på mig?

Julia väckte mina tankar om Thailand idag. Vill fortfarande åka dit mer än någonting annat. Jag måste ta mig råd till det... Jag ska se över ekonomin med en gång tror jag, kolla priser och räkna ut när jag har råd att ta mig till paradiset. Det får bli min dag ett litet tag i alla fall. Chipp och hej, leverpastej!


Lyckan är nådd

Hej alla barn, jag är  trött som aldrig förr. Fast humöret är ändå på topp, det måste vara gårdagen som satt sina vackra spår i min själ. Jag är numer uppfylld av lyckan som de små liven spred till mig igår...åh, längtar. men jag skriver inte exakt vad, hur och varför ännu, pga personliga skäl. De som står mig nära kommer att få veta snart, om de inte redan vet...men ni andra främlingar ute i vida världen får suga på karamellen och vänta i någon månad eller så...
Lyckan är obeskrivbar. Kanske blir det en bra sommar trots allt?

Ros, ris och kaka

Nu sitter jag här och knaprar riskakor och dricker loka päron. Allt känns bra, förutom att jag börjar jobbet vid klockan sex imorgon bitti, att min ichias gör ont, att jag är på gnälligt humör och jättetrött. Annars är allt toppen. Man kan ju undra om allt detta hänger ihop? Det tror jag och jag är glad när det är över...oj, vad jag längtar... Mohahahaha.

Pontus och jag har storhandlat på blomsterlandet nyss. Köpte blomlåda, jord, frön, andra blommor och krukor. Så himlans fint. Nu vill jag bara köpa meeeer.

Nu ska jag slänga mig på soffan och titta i La redoute :) Hej svejs!
Och förresten, drömmen om Thailand är större än någonsin. Jag vill härifrån NU. Kan någon hjälpa?

Idag och igår

Igår fyllde Elin 19 år och idag fyller Ida 18. Vilket innebär att det blir tårtkalas två dagar i rad :D Jag, Pontus och Tengver ska snart pallra oss till affären och köpa med något till Ida. De flyttade till en ny lägenhet igår med, så det ska bli väldigt spännande att få se den!

Nu måste jag göra mig lite fräsch, det behövs efter gårdagens valborgsmässofirande. En underbar grillfest var det hemma hos Alex och sen blev det ner till stan och gå runt på krog efter krog. Som vanligt var det alltid roligare på förfesten, men kvällen blev verkligen så lyckad.
Fick dessutom på en mycket rolig nyhet igår, så oj vad jag är lycklig. men vad det är...det håller jag hemligt ett tag till framöver...tss..

Kram och hej!