9

Nu bär det snart av. Vi har pysslat och ordnat hela långa dagen. I nio timmar har vi fart runt hela stan. Äntligen är då allt klart och vi känner oss alldeles straxt redo att åka i väg på vår lilla trip.
Bara in med det sista i bilen, sova några timmar och ta en uppfräschande dusch. Sen så blir det bil-åka av i sisodär nio timmar innan man äntligen får återförenas med snön och alla liftar. Det ni, det är livet! Ersänn, lite avis är du allt? ;)
Ha en god natt tillsammans och en underbar vecka med för den delen! Vi ses om nio dagar!
/Sophie

Fullspäckad dag

Hej och hallå gott folk!
Idag är dagen då det hinns med mycket. En dag som rymmer många saker om man säger så...
Samtidigt som det känns som en spa dag, så känns det som en kreativ dag. Det som lutar åt spa är solning, långduschning, benrakning, ögonbrynsblockande, Winnerbäck på lagom hög nivå och dessutom en frukost med mackor med keso och tomat.
Å andra sidan så har jag hunnit uppfinna andra kapitlet till boken, ätit bulle med mjölk och druckit lite coca-cola. Har även varit och handlat en ny cola till bussresan som avgår runt klockan fem idag. På bussen blir det nog bara musiklyssnande och vidare spåning på boken skulle jag tro.
Väl framme blir det mys med älsklingen framför tv´n där det visas Lets Dance.
Och egentligen så skulle jag gärna vilja åka in till stan innan jag åker. Det har ju öppnat en ny klädaffär på Drottninggatan. Man kan väl säga såhär´: Jag är kär i dom kläderna. Men så kan man också säga såhär: Jag har redan för mycket kläder. Det får liksom inte plats några nya förren jag har rensat ut lite. Dilemma, dilemma...
Fast det är klart, jag har inte ens tid att åka in innan jag ska bussa mig igenom Svea Rike. Tiden springer ifatt mig och nu kan jag inte sitta här och dega längre. Dags för smink och påklädning. Och packning förstårs.
Ciao!
/Sophie

Textblind

Denna dag är ingen skrivaredag. Jag känner mig tom och fantasilös. Tur att jag gjort annan nytta idag som att tvätta, stryka och packa väskan tills imorgon. Tur att jag dög till någonting idag. Hoppas min hjärnverksamhet går igång snart igen, så jag kan plinka ner det som behövs till min text som ska inlämnas på måndag.
Känns som jag druckit all cola i onödan idag. Trodde att jag skulle vara kreativ idag och ha en vaken natt fylld med textformuleringar som ville sättas på papper. Istället blir det nog lite tv, lite läsande och sen sova.
Jag längtar efter morgondagen. Då blir det promenerande, solning och förhoppningsvis skrivade med. Och sen bär det av till delstoppet Västervik innan Vinterlandet visar sig framför mina ögon. Kanske kan Vinterlandet även visa sig framför era ögon om någon vecka? Om du inte ska åka dit själv, så kan du ju drömma lite sen när jag lägger upp lite bilder här sen :) Pontus har nämligen köpt ett nytt minne till min kamera på 2 gig, så en sisodär 800 bilder kan tas! Wiiie, Im happy!
/Sophie


Neurotic

Jag blir lycklig av oväntade telefonsamtal och snygga termosbyxor. När någon ringer för att bara prata och fråga hur man mår. För att checka läget och sen inget mer.
Jag blir lycklig när någon är Julia som är på strålande humör ringer och berättar spännande saker... Bla. bra saker om mina lånade termosbyxer. Bla. att jag kanske kan få bli blivande ägare till dessa fantastiskt snygga byxor. Jag vet, jag är en aning neurotisk, men va fan, det skulle du också bli om du såg dem!
Kort och gott - ser du någon snygging på bräda om en vecka i sälen - så är det antagligen jag ;p

Förresten så ringde även Elin idag och vi pratade så exalterat så vi glömde allt annat. Elin glömde t.o.m bort att hon var hungrig, så hon höll helt enkelt på att svälta ihjäl på kuppen. Jag räddade henne i sista stund och beordrade henne att äta sina mackor och sa hejdå.

Då gick jag ut till min kära Maria och pratade hysteriskt med henne i en och en halv timma. Vi delade på en mango och pratade om viktiga oviktigheter skulle man kunna säga. Alltid lika trevligt!

Nu tänkte jag spana lite resor och annat kul på nätet. Ganska snart blir det sovtajm också. Ska bara tagga ner lite först och försöka sortera tankarna.
/Sophie

Mystic

Att bada var inte alls så mysigt som jag föreställt mig. Vattnet blev alldeles för varmt, jag började svettas och ville inte ligga kvar speciellt länge. Men huvudsaken är ATT jag badade, vilket min kropp har skrikit efter ett tag nu. Hela högersidan av kroppen är nu dessutom insmord med ibumetin-gel. Min snälla mamma gav den till mig i förhoppning att min kropp ska repa sig.

Jag tragglar mig igenom all text tills morgondagens lektion samtidigt som jag funderar över vad jag ska laga för lunch tills imorgon. Blir nog pasta med spenat och keso... Borde väl laga det nu då kanske...


Jag drömde om dig förra veckan. Du sa att du var ledsen. Att du inte ville, men att du var tvungen. Du sa att du inte hade något val, att du bara var tvungen att finna dig i situationen. Sen grät du. Du grät emot min axel och jag försökte trösta dig. Jag visste inte vad jag skulle säga. Och om sanningen ska fram så vet jag inte vad jag ska säga om saken i det verkliga livet heller.
   Ibland ställs man för så svåra ifrågasättningar, sånt som man bara vill lassa över till någon annan. Sånt som man liksom inte vill svara på.
   Skulle du fråga mig, skulle jag vara stum. Och jag i min tur skulle aldrig någonsin ta upp det med dig. Även att jag vet och att du vet att jag vet, så är det något som säger att vi inte kan prata om det. Vi behöver inte ens prata om det. Vi vet svaren och det räcker.
   I natt vill jag inte drömma några lustiga drömmar om jakt och fruktan. Jag vill sova precis lika gott som jag sovit de senaste nätterna. Jag behöver sova, jag känner det. Min kropp skriker efter sömn, sol och massage. Och därför ska jag alltså utmana det nästa vecka med sena nätter, kyla och snowboard. För det är vad mitt inre skriker efter och ibland är det nyttigt att lyssna på sitt hjärta. På vad man verkligen vill, eller hur?
   Jag har ganska många viljor om man sätter den foten till. Skriva, flytta ihop med älsklingen, resa till fjärran länder och bilda en egen liten familj så småningom. Men jag har lärt mig att man inte får ha för bråttom med saker och ting, då går det bara snett och man skär sig på glaset som ligger inbakat i sammet. Tål att tänkas på gott folk, eller vad säger ni?

Matlagning och mer läsning väntar, så nu måste jag dra mig ut till köket.
Förresten, duktigt gjort om du tragglat dig igenom hela detta inlägg. En liten guldstjärna i kanten där ;)
NattiNatti!
/Sophie

Nyttiga tisdag

God kväll gott folk.
Jag kan lova er att jag är så himla mycket piggare idag än vad jag var i går vid den här tiden. I går fick jag tvinga mig själv att vara vaken några timmar till fäör att vara säker på att jag inte skulle vakna mit ti natten och tro att det är morgon.
Skillnaden är stor idag. Förmodligen tack vare 10 timmars sömn i natt och jag misstänker även att allt detta promenerande börjar ge reslutat. Min själ börjar vakna till liv, trots att det är en smula för mörkt ute för min del.
Nu ska jag utnyttja de närmaste timmarna lite mera effektivt än vad jag gjorde i går. Det blir läxläsning i badet, bokande av bussbiljett och lite telefonpratande. Kanske återkommer jag senare med något inlägg, uti-fall-att det skulle kommit upp krummeluriga tankar i badet. Man vet aldrig...
Hej så länge /Sophie

Tända ljus i trötthetens namn

Trött, alltför trött. Nu ska jag släcka ljusen och se ett sista avsnitt av "Sex and the city". Sen väntar sömnen på mig. Min dag har annars varit alldeles kalas med en lärorik skoldag, mycket promenader och ätit på asiat resturang. Så man ska väl inte klaga antar jag...
Så inga långa tankegångar från mig idag inte. Ville mest säga hej och gonatt.
Så...Tjing och Natti.
/Sophie

Pumpande puls

Då var man tillbaka till storstadspulsen igen då. En spännande skolvecka väntar, men jag kommer inte kunna låta bli att drömma mig fram till sälen. Och till Pontus. Han blir förjävla saknad så fort jag hamnar utanför Västervik.

Men denna vecka tänker jag använda flitigt, skriva två olika texter och lämna in för att inte komma efter i skolan och sen behövs det tvättas också. I mängder, så på torsdag blir min tvättar/städar dag.
Vad ska ni andra göra denna vecka måntro?

Dags att läsa en godnattsaga och sen hoppa till kojs. Natti natti.
/Sophie

Weekend

I går hann jag med så mycket mer än vad jag trodde och utan att det kändes stressigt dessutom! :)
Vi var på stan och shoppade både till oss själva och lite presenter som sagt. Det var så mysigt att titta på barnkläder och vi hittade så fina kläder till lilla Max.
Hemma hos mamma och pappa blev det smörgåstårta och prinsesstårta som stod på menyn. Plus en massa kaffe, vilket resulterade till en pigg Sophie. Så jag, Pontus och Chabo åkte till Julia och David. Fika och en mysig kväll stod på menyn där :) Dessutom så lånade jag världens snyggaste termobyxor till sälenresan! Yey!
När vi kom hem sen framåt elva så stod det hårfärgning och skolarbete på menyn och även det slutförde vi. Så Pontus hår blev svart och min dator fylldes med en bra story.
Nu sitter jag här med färg i håret, älsklingen fick "äran" att färga min utväxt. Vad har ni andra filurer hittat på denna helg?
Min helg ska avslutas med middag hos svärmor och en fyra timmars bussresa på det. Sen är det bara till att längta efter söndag, snö och snowboard.
/Sophie

Morning

God morgon Sverige!
Idag är det storm ute, men lugnt inne. Så helst vill man bara stanna inne hela långa dagen. Men det finns för mycket som ska göras idag för att det ska bli en möjlighet.
   Så efter att jag ätit räkmackor a la Pontus är jag redo att göra stan. Handla lite presenter står höst upp på listan. En till Rolle och en till lilla Max. Jag har inte riktigt klart för mig exakt vad som ska handlas, men det ordnar sig väl i slutändan...

Om en vecka är vi i full gång med att handla mat och packa våra sista grejer. Sen på natten/morgonen till söndagen bär det av. Sälen väntar på oss och vi väntar på sälen!

/Sophie

Mitt andra hem

Nu är jag i lugnet, kanske lite väl lugnt förvisso. Men känns skönt att äntligen vara framme. Nu är det bara en väntan som väntar...
Dagen har förövrigt bara bestått av promenerande, skola, mer promenerande och bussåkande. En dag med en bra början och jag känner på mig (i lilltån) att slutet kommer bli finfint det med!
Gonatt kära vänner.

Snitsig poet eller bara en vanlig grubblare?

Är jag en snitsig poet med stora tankar? Hur som helst blir jag oerhört glad av dessa fina ord mina vänner, det värmer mer än ni någonsin kan ana.

Är jag en sån där grubblare som ständigt är på jakt efter något nytt att fundera över? Idag blev jag förvånad när min kära sambo inte visste vad ruga var och inte heller hade hon någonsin hört ordet kludd. Jag började genast spekulera i hur vida detta är ett dialekttalt ord eller inte. Vad tror ni? Är det bara västerviksbor som använder dessa märkliga ord? Är jag en sån där som har massor med märkliga ord i mitt förråd?

Idag har jag druckit kaffe och det var väldigt länge sen, vilket märktes också. Min hjärna har gått på högvarv hela dagen. Det har kommit fram så smarta saker på något vis idag. Jag har funderat mycket på min kommande bok och jojo, det blir nog något att vara stolt över tillslut. Om man kämpar så går det.

Jag har lyckats möblera om här på mitt rum idag. Eller egentligen är det inte så mycket som ändrades, bara flyttat på soffan en meter och flyttat på en stor växt till andra sidan rummet. Men jag är så nöjd. På garderobs dörrarna har mina vackra djur-poesi-bilder kommit upp, det blev så hemtrevligt! Dessutom har min enda julsak åkt ut, en röd duk. Så nu har jag välkomnat våren riktigt ordentligt!

Nu blir det borsta tänderna och sen ligga i soffsängen och försvinna in i "Sex and he city"-världen.

Sov gott inatt! Jag hoppas på en god natts sömn, utan en enda mardröm. Men det borde väl inte bli så svårt, med tanke på att jag ska få träffa min älskling imorgon.
Jag ska ge dig den största kramen någonsin, känns som evigheter sen sist.

/Sophie

Naken och sökandes

Nu jädrans smäller det. Dags att skriva upp sig på olika bostadsköer för att förbereda sig inför sin framtid. Härligt, härligt :)
Det är vad jag fördrivit den senaste tiden åt. Ska skriva klart min "att ta med mig till sälen-lista" nu, blev så fast i detta letande efter lägenheter att jag tappade tråden lite. Men måste skriva klart den och sen kanske packa och plocka lite. Ska även fundera på inledningen till boken lite mer... kan nog bli riktigt bra, om jag har tur :p
Ni ska veta, kära vänner, att jag har ett riktigt myspys rum här, med en mysig röd lampa, tända ljus och ett stort fönster att drömma sig ut i. Så det är minsann inte för att jag inte trivs, det är för framtiden som sagt... :) Min älskade Pontus måste ju bo hos mig för guds skull. Saknar han så...
Jag känner mig avhuggen utan dig älskling. Se själv, vissa bitar saknas.
image74

Jag, en toffel?

Det är ett oroväckande läte ute i min trappuppgång. Vet inte vad det är som låter, en uteliggare eller en hund? Ett sådant märkligt ljud. Har stått vid ytterdörren för att försöka tyda, men vet fortfarande inte. Vågar dock inte öppna, vill inte ha någon otrevlig överraskning.
Hej och hå...har lite smått huvudvärk får jag väl ta och ersänna, grubblar på så många olika texter i skallen så jag blir helt vimmelkantig. Kanske borde ta och läsa texterna som ska läsas till på måndag först? Så har man det gjort liksom...dessutom vet jag inte om jag orkar sådär jättemycket mera. Är ganska pömsig. En pistagebulle skulle kittla skönt i kistan nu, så så får det bli först ialla fall. Sen blir det läsa av...och betala räkningarna måste göras också :) Tjing!
image73
Jag saknar Annika och hennes tofflor!


Sned

Ibland trampar man snett, idag gjorde jag det.
Och har gjort det många gånger förr. Önskar att man kunde sudda bort sina misstag,
även att man lär sig av dem så kan jag inte förstå anledningen till vissa saker.
Varför gör man saker som man måste ångra hela sitt liv? Jag ska härdan efter tänka efter före. Gör man inte tvärtom alldeles för ofta?
    Jag blev ialla fall varm inombords på vägen hem nyss. Tre pappor med sina barn i barnvagnar vandrade förbi. Är inte det något att bli rörd av så säg. De vandrade så harmoniskt där på trottoaren med sina barn. Det är vackert, jag tycker det.
   Jag känner att jag måste ringa och samtala lite med någon. Kanske ska jag ringa min kära mamma?
ps. min arm värker något så fruktansvärt, jävla skrivarm. Ge mig en mirakelkräm, någon? ds.
/Sophie


.

När  man börjar skära sig på blomblad vet man att själen är ärrad för livet.
Gonatt, nu är det dags att försöka få sig några timmars sömn.

Den bästa dagen

God eftermiddag kära läsare. Nu flimrar det framför ögonen, små svarta prickar flyger envist omkring och munnen tuggar marabou mjölkchoklad. Jag vet att det inte är lördag idag, men när man är trött och glad så får man. Vid klockan ett i natt blev jag äntligen klar med min text om stöld och flykt. Tack älskling för att jag fick ringa och ojja mig inför dig några gånger! Annars hade det aldrig gått så bra som det gjorde.

image72
En längtansfull blick bortskänkes till min saknade älskade Pontus.


Jag trodde aldrig att jag skulle orka upp imorse, somnade ju inte förren halv fyra. Konstigt nog så pallrade jag mig iväg...måste ha känt på mig att denna dag var en bra dag med många spännande övningar. När man dessutom får höra :"Det här var det bästa du någonsin skrivit Sophie", då blir man så glad att det värmer i hela kroppen.
   Jag är så glad att mitt liv har blivit så betydelsefullt. Inte för att jag känt mig meningslös innan, men nu ser jag allt med andra ögon. Skrivandet liksom väcker mig innifrån och ut och jag vill aldrig att det ska sluta. Snälla, låt mig ha det liv jag har nu i hela mitt liv.
   Jag är fri, är ständigt på glid i Sverige. Men vet ni vad? Jag trivs bra så. Nu gör jag det. Jag är så stolt att jag lyckades ta mig från Västervik till Stockholm och ersänn, lite avundsjuk är du allt? ;)

/Sophie

Kriminalitet och modeller

Mitt skrivande om kriminalitet går sakta, för sakta, frammåt. Jag håller mig vaken på coca-cola och kanelbulle. Jag måste bli klar innan imorgon. Jag ska klara det. På något sätt ska jag lyckas ha texten i mina händer imorgon när jag traskar i väg till skolan. Jag kommer lyckas med det också, det vet jag... men om den blir bra eller inte, det är en helt annan sak. But i will do my best.

I helgen har jag umgåts med denna underbara individ:

image69

Vi har haft underbara dagar tillsammans, som alltid. Vi har bla försökt att äta lime. Det gick inte så bra, se själva:


Men vi försökte och det är ju som sagt huvudsaken, därför ska jag göra mitt bästa med skrivandet nu. Jag ska stänga av mobilen, dricka mera cola och försöka vara en bättre författare än vad jag är modell, döm själva:
image71
Ps. Målningen till vänstrer har hon den där underbara vännen målat. Visst är hon en fantastisk konstnär?



A gangster?

Det är fruktansvärt kul att leka brottsling och att tänka i huvudet på en brottsling. Men när man ska få ner det på papper sen, då man ska försöka agera brottsling på papper. Ja, då ni, då blir det inget bra.
image68
Jag håller i kniven, men den där skrämmande känslan infinner sig inte riktigt va?

Svaga Chili

Då har det hunnit bli lördag. Både jag och Annika är lite halvsega efter gårdagens bravader. Vi hade lite två-mansparty igår kväll med goda drinkar, musik och singstar.

Vi halv tolv tyckte vi det var dags att åka ut i den stora världen. Vi begav oss ända till Tjili som ligger här i Tyresö. I hopp om att det åtminstone skulle finnas någon mer själ där stegade vi in. Jag tänkte stega hela vägen in, men blev stoppad i garderoben och orden: "70 kronor per skalle". Nej, tack, sa vi och gick ut från det där puckade stället. Tidigare under kvällen hade Annika ringt och blivit informerad av att det minsann bara skulle kosta tjugo kronor innan tolv och sjuttio efter. Man vill knappast betala 70 spänn för att gå in på ett ställe man aldrig varit på innan och där dessutom inte hängde en enda jacka i garderoben. Jisses, det är ju mer folk i Västervik för guds skull.

Vi visste i det läget inte vart vi skulle ta vägen, hem eller in till Stockholm. Vädret var lite ruggit, lika så vi. Så valet blev tillslut enkelt. Hem igen. Men först Mcdonken, tyckte vi. För hungern började sätta in, det var ju trots allt några timmar sen vi åt vår pasta. MEN, väl framme vid Donken så var det stängt. Men ledsna munnar travade vi vidare. Vi gick från busshållsplats till busshållsplats och jag hade ett inre hopp om att snaaaart är vi framme. Annika övertalade mig till sist om att vi skulle stanna för bussen snart skulle komma till den hållplatsen vi var på. Med ben av is och en mage tom som Olindas skalle stannade jag och vääääntade. När bussen kom och vi satt i den började vi fantisera om vad vi skulle äta när vi kom hem. Vi gjorde fantasin till verklighet och åt varma mackor med ost, tomat, piffi och vitlökspulver. Yummie!

Jag satte mig som i trans framför tvn och kollade på några avsnitt av "Sex and the city" och ringde även Pontus för att åter igen tala om hur mycket jag saknar han. För det gör jag. Även idag. Och många dagar nästa vecka med, men på fredag är han hos mig :)

Jag som som ett litet barn inatt, djupt och drömde konstiga drömmar. Bl.a så gifte sig Alex och Sebbe och jag var brudtärna. Det var vackert :)

Så god morgon i alla fall, nu ska jag ta tag i denna dag och skriva armen armen av mig! Have  nice day!
Sophie


Dagens andra tips

Dagens andra tips:
Drick inte för mycket kaffe. Det gör att man blir skakig och pennan hoppar fram och tillbaka. Den kanske t.o.m gör punkter på fel ställen och det kan bli väldigt väldigt tokigt.
/Sophie

Dagens tips

Dagens tips från Sophie:
När du behöver komma på smarta idéer så ska du lyssna på Lisa Miskovsky och ta en rask promenad. Hjärnan vaknar till liv och man får väldigt smarta tankar tänkta. Att äta en rejäl frukost samt dricka några koppar kaffe gör också susen!
Dags att skriva vidare på mitt projekt. Ha en underbar dag allesammans!
/Sophie

Annika och jag

Ibland händer det att man får konstiga idéer. Bra, men konstiga. Och med konstiga menar jag spontaniska resor för att hämta tvätt. För att åka hem till mig och hämta tvätt klockan nio på kvällen dessutom. Det var precis vad som hände ikväll och jag tycker den konstiga idéen var riktigt smart faktiskt. Det innebär nämligen att vi har hela morgondagen på oss att ta det lite lugnt och jag får skriva mestasdels av dagen.

Dagen har annars fördrivits med en tripp till Tyresö centrum för att shoppa lite välbehövliga saker och även lite onödiga saker med såklart. Det blev käk på en pizzeria, med kyckligsallad på min meny. Magen blev glad och är magen glad är jag med glad :) Så...med två glada magar begav vi oss hemmåt till Annika igen.

I går gick det hett till här vill jag lova! Vi hann med så himla mycket på så få timmar :
Äta mumsig mat bestående av klyftpotatis, kött, sallad och bearnesås. Har du inte ätit mat här, så har du missat något.
Sen blev det filmtittande. "På smällen". Har du inte sett denm så har du missat något.
Grammisgalan ägde även rum igår. Vi följde den slaviskt på tvskärmen. Missade du att Lars Winnerbäck och Miss Li fick priset "Årets låt", så missade du något. Och vet du inte ens vilken låt "Om du lämnade mig nu" är, så har du definitivt missat något.
Vi sjöng Singstar under ett par timmar också. Det antar jag att du inte har missat, eller?

Time to sleep. Goodnight all musiclovers.
/Sophie

rörd med Be

Blev du varm eller kall av din senaste kram? Kom en tår eller kanske ett skratt? Varför känner du som du gör?

En beröring kan göra så mycket. Så mycket mer än vad vi tror. Ger någon dig en kram, blir du kanske varm, sårad eller tröstad. Allt hänger på situationen i fråga.  Vad betyder egentligen någon för dig?
När jag saknade någon och fick en kram av någon, blev jag varm. Någon tittade på mig så som någon alltid tittat på mig. Fast med en lite förhöjd blick. Det var något i utseendet, något litet i blicken som var ändrat. Jag misstänkte att det var harmonin som flyttat in i någons hjärta. Jag kände lugnet, tryggheten och kärleken så som jag aldrig kännt den innan.
Jag trodde den var ny och unik., men varför skulle den varit det? Den hade funnits där hela tiden. Jag märkte det efter ett tag. Det var ju just det jag saknat, det som jag så länge letat efter. Konten att andas hjärtan. Den fanns kvar och väcktes till liv igen av en enda liten beröring.
Så mitt tips är: Saknar du någon eller kanske inte vet vad du känner inför någon - prova med en kram, eller bara en snabb snudd på armen. Känslorna förs på något sätt ut i beröringen och hjälper dig att välja rätt väg.

/Sophie

Min dagshistoria

Då var andra dagen efter lovet avklarad och den har flytit på bra med många nya lärdomar. Så nu vet jag hur man mördar i text. Inte klokt vad mycket fantasi som bor innuti mig. Jag är så nöjd efter dessa dar, har kommit på så mycket idéer till boken. Det var länge sen jag pysslade med den nu, ska bli skönt att sätta i gång på allvar snart.

Det blev en fika med Maria, Marita och Anne-Marie efter skolan idag. Vi var på ett jättemysigt fik och jag blev överlycklig av det jag såg - semlor! Inte kunde man motstå något sådant. Så en lyx-semla och en cola fick det bli. Bästa middagen på länge :)

När mina steg väl nådde hemmet var jag trött och uppspeedad på samma gång. Så jag varvade ner med att prata med älsklingen och sen titta på "Sex and the city". Sen hade jag någon konstig ambition om att jag skulle diska, duscha och packa upp min väska. Men jag stannade liksom kvar i sängen och tittade på avsnitt efter avsnitt. Min kropp ville inte flytta på sig på sisodär 4 timmar. Och då kan man faktiskt inte protestera, det lönar sig inte ett dugg. Jag hade ambitioner, men de räckte inte. Maria tog hand om disken när hon kom hem, då jag fortfarande låg i koma. Nyss blev det lite kvällsmat och kvällprat i köket om Kalix och Kiruna bl.a.

Imorgon är en härlig dag. Först skola och sen hem till Annika! Har saknat henne så mycket!

Nu blir det lite mer "Sex and the city" och sen nana...
/Sophie

Sophies 7 lärdomar

Idag har jag kommit underfull med följande små ting:
1. Att bli masserad av en riktig massör är något man borde unna sig oftare. Nu är jag mjuk som en bebis och luktar Hubba Bubba.
2. Att blåst, kyla och jag inte går ihop. Min kropp skakade hysteriskt av alla piskande vindar de stunder jag tvingades vistas utomhus.
3. Att det är underbart att få umgås med sina vänner en hel dag. Först kom Elin, sen gjorde Alex oss sällskap för att sedan överge oss efter sisodär tre timmar bland stearinljus och kaffelukt. Då bestämde sig Julia för att ersätta Alex en stund minsann, så hon traskade glatt in i värmen.
4. Att det lätt blir ont om syre i en lägenhet på knappt 24 kvadrat. Speciellt när det visats tre pers, en hund och mycket prat i den.
5. Att jag inte är så förtjust i brownies. De smakar för mycket. ja, jag vet... jag är känslig.
6. Att cola och ost är så mycket godare än kombinationen kaffe och choklad. Rynka inte på näsan förrens du prövat själv. Men det ska vara Coca-cola och Billingeost. Annars blir inte effekten den samma.
7. Att mjölken på Kvantum är slut, förutom de stora röda packeten. Vill du ha en annan sort, åk till en annan affär. Det blir billigare och du sparar på din tid.

Hoppas du blivit, precis som jag, visare efter denna dag.
Ha en underbar natt tillsammans, natti natti. /Sophie

Ordens makt - varsågoda

Då är det ett nytt år med nya upplevelser som väntar. Jag ser fram emot ett spännande, roligt och välfyllt 2008. Det som jag ser fram emot just nu är skolstarten nästa vecka. Måste ersänna att det ska bli så skönt att komma bort här ifrån Västervik ett tag. Anledningen till det är att min själ behöver frid igen. Det uppstår ofta så mycket intriger här i denna stad och min själ tvingas hoppa jämnfota varenda liten milimeteter. Jag längtar efter Maria och våran lägenhet. Snart kan jag andas igen, snart. Jag får skriva igen, om bara 6 dagar. Då öppnas min konstnärliga själ igen, då får den sväva ut och bilda vackra meningar.

En annan längtan jag har är att det snart ska bli vecka 5. Vad händer då? Jo - Sälen, snowboard, mys och fest. Det ska bli så underbart att äntligen få åka igen, var ju ett bra tag sen sist. Men nu är det inte långt kvar tills jag svävar över snökullar igen!

Gårdagen, nyårsafton blev en lyckad kväll med mycket god mat, trevliga männsikor och många goda drycker. Även det nya året började bra och det blev många skratt in på småtimmarna. Tack Emil och Malin för en underbar nyårsfest!

Jag fick under natten bevisa min styrka. Jag gjorde så gott jag kunde, förklarade så utförligt jag fårmådde då alkoholgränsen i min kropp var påtaglig. Men jag hoppas du förstod mig rätt, jag vill dig inget illa. Jag önskar dig allt gott nu, men som sagt.. jag vill inte bli sänkt igen. Jag är stark nu, eller åtminstone starkare, så snälla sänk mig inte igen. Vi måste gå skilda vägar nu, det är för vårat eget bästa. Vår vänskap kommer aldrig kunna bli det som den en gång var. Det finns för många misstag från din sida och tyvärr hjälper inte ett förlåt. Ibland har saker och ting helt enkelt gått för långt. Ibland går det inte att reparera skadorna som skett. Ibland är nu.

Idag blir en lugn dag, med mys och coca-cola. Det obligatoriska osten är nedsjunken i strupen (fruktansvärt gott med ost vid bakissymptom) och jag är lycklig. Lycklig, men trött. Och en aningens huvudvärk. Min älskade älskling ligger i sängen och tittar på tv. Och jag kan inte låta bli att tycka att han är så förbaskat vacker. Jag älskar dig Pontus Karlsson och jag längtar tills vi bor tillsammans på heltid igen. Aldrig vill jag lämna dig igen. Nu har vi kännt varandra i sex år och jag älskar dig fortfarande innerligt mycket. Efter den första kyssen var jag betagen. Jag kunde inte förstå att en kyss kunde kännas bra. Du är min livskamrat, älskling.

Ha ett underbart 2008 allesammans!
/Sophie