I år gav Lucia oss mer än bara ljus

Jag har egentligen för långa naglar för att skriva på tangentbordet, dom tar emot alldeles för mycket för att det ska vara lättsamt och trivsamt att skriva. Ändå klipper jag dom inte. Det är som när fiolläraren säger till att man måste klippa naglarna och man vet att man borde, för att det blir så mycket lättare att spela då. Men likförbannat så struntar man i det.

Det är i mitten av december månad och snön faller från skyn. Lucia har passerat och spridit lite extra ljus i år. En förtidigt född liten Wilgot tittade ut på självaste Lucia-dagen och jag betäcknar mig numera som sjubarns-moster. Jag vet att jag inte är det egentligen, men Elin är den närmaste syster jag har. Därav har Hugo (min sambos son) fått en kusin. Även där vet jag att det är fel. Ni som propagerar för kärnfamiljen hit och dit står med pekfingret i luften och skriker rakt ut: FEEEL. Jag struntar i er. För man bestämmer själv över vad som verkligen betäknas som ens familj. Blod är tjockare än vatten, men vatten är betydligt renare och jag föredrar att bi tvättad med den renaste vätskan om jag blöder. Gör inte du också det?

/Sophie


Snuvar jag systemet nu?

Jag är på äckligt bra humör. Det spritter i hela kroppen, utan att jag vet varför. Det är nästan skrämande vad glad är. Kan bero på allt kaffe och té som jag druckit de senaste timmarna. Kan även vara att det känns så otroligt skönt att det är fredag förmiddag och jag är flera timmar tidig hem från jobbet. Och att jag vet att jag dessutom får betalt för åtta timmar, trots jag bara jobbat tre! Så fungerar vikariat-systemet (tydligen). Känner mig en aning kluven till detta, men av påbackning av mina kollegor så ska jag skriva in de timmar som jag blivit lovad. Funderar nu på vad jag ska hitta på alla mina hemma-jobb-timmar. Skulle sitta fint med att knåpa lite på boken. Tänkte först träna, men vet inte vad min hals skulle tycka om det i nuläget. Kanske får känna på skriften lite först och om det inte vill sig idag så tar jag mig en svängom på gymmet!

Tjipp o hej!
/Sophie

På gång!

Klockan är snart elva och det ända vettiga jag gjort är att ha ätit yoghurt och druckit kaffe. Men det spelar väl inte någon roll egentligen, jag väntar bara på att timmarna ska gå frammåt så jag får komma iväg och jobba. 13:00 står jag redo att agera förskollärare igen och damn I just looove it!
Alla positiva saker i vardagen räknas, speciellt nu. Det har hänt lite väl mycket på sistone, men nu är det dags att vända den onda cirkeln.
Saker att se fram emot i december:
Jobb idag
Jobb imorgon
Hälsa på Elin <3
Träffa Tengver och få ta del av hans karibien kryssning i både bild och ord
Hugo kommer hit och stannar i tio dagar i rad
Klä granen tillsammans med mina älsklingar
Baka pepparkakor
Göra pepparkakshus
Annika och Ken entrar stan över jul (och förhoppningsvis nyår)
Fira jul och umgås med alla man tycker om
Smida planer för 2010

/SophieBara jag och alla andra som fattar vet

Jag blir irriterad på mig själv. Riktigt förbannad till och med. Och allt på grund av att jag äntligen sett mitt samband i livet. Jag har funnit min röda tråd som tidigare varit genomskinlig. Jag vet vad jag vill göra och jag vill göra det nu. Inte vänta ett halvår. Jag vill börja nu med mitt medvetna val. Men man får väl försöka ha tålamod och tänka som alla visa gummor gör: Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

/Sophie

Jag har några saker att berätta.

Jag har värk i pekfingret. Kan bero på att jag de senaste två timmar har samtalat med Annika i telefonen. När julen kommer finns hon i stan igen. Ser fram emot det mer än någon kan förstå. Vi är varandras själsfrände. Inte på det viset att vi är superlika, utan att vi lever i symbios. För tillfället frånskild sådan. Men våra liv följer alltid i samma spår. Det är mäkligt, men också mäktigt att ha en sådan vän som hon.


Jag har en längtan. Vill ha en liten valp att pyssla om och lära nya saker. Vill visa snön för första gången, vara med när en tass når vattenytan en sensommarkväll och vill mysa med en sån där liten i knäet. Jag vill vandra promenader i vattenpölar, lerig mark och kasta bollar till den lilla parveln. Jag vill lära ut sitt, stanna och fot. Jag har en stark vilja att torka små valptassar innan vi stiger in i hemmets sfär. Se runda små ögon titta i mina och vänta på klartecken att få gå till matskålen. Jag har en längtan efter att få bli någons matte igen.

/Sophie