Klokhet?

Då skriver jag här igen. På begäran från bland annat Alex. Hon vill höra mina kloka ord. Men det värsta är att det nog är jag som skulle behöva dom orden just nu. Jag vill krypa upp i soffan med täcket över huvudet och vakna när det är julafton. Jag är inte ledsen. Men inte heller glad. Det är väl den där välbekanta kluvenheten som yttrar sig såhär års. Man känner sig illa till mods och i mellanåt önskar man att folk inte var så förbaskat egoistiska. Jag orkar inte utveckla mer vad jag menar med det. Eller nej fel: jag vill inte. Och inte heller skriva krusellidulligt och gulligt. Jag bara skriver nu för skrivandets skull. Du har säkert redan slutat läsa vid dessa rader, men även det struntar jag i. Jag behöver vräka ur mig saker ibland. Skriva saker i metaforer och hemliga tecken, för sånt kan man bara göra i skiftens form.

/Sophie

Hej igen min gamle vän

Jag måste göra om min design här. Det funkar inte att skriva för mig om det ska se ut såhär. Alex, du kanske kan hjälpa mig? Jag är värdelös på sånt. Tar för mycket tid, onödig tid. Vill att allt ska flyta på, utan stopp. Vad röstas på, en ny eller en omgjord blogg?

Jag sitter med den andra koppen kaffe och laddar. Ska snart ta tag i dammsugaren och dra ett varv, sen torka govet också innan jag beger mig till träningen. Känns skönt att ha kommit igång, att benen skriker av träningsvärk och det inre liksom jublar av att få känna musklerna pumpa. Nu låter det som jag är värsta knutten, men jag tror att alla vanliga Svenssons känner likadant efter en bra prestation.
Funderar på om jag ska låta kroppen svettas lite extra idag genom att sätta mig i bastun efteråt. Verkar lockande, då min hud har knottrat sig hela morgonen.

/Sophie