Rapportering

När man får börja dagen med en joggingrunda ute i skogen så trivs man. Fågelkvitter någonstans i bakgrunden av musiken i öronen och huvudet tömt på onödiga tankegångar. Mina armar vad glada av att slippa ha en tjock tröja över sig och benen sprang som aldrig förr, trots en gnutta träningsvärk sen gårdagen.
En dusch senare och jag var redo för picknick med Elin. Det var skönt att träffas, prata, umgås, bara vara. Hon är en sån fantastisk männsika och jag är så tacksam för att hon finns i mitt liv. En liten hemlis låg och grodde oss Hon kände det och jag spräckte bubblan. Bara sådär. Poff. Fast att jag sagt till mig själv att det skulle vara hemligt en stund till ;p
När kaffet var uppdrucket och allt annat var uppätet så bagav vi oss därifrån. Glada, mätt och en aning solförfriskade. Tänk att man kunde ha klänning idag, utan strumpbyxor. Nu jävlar är det vår!

Förövrigt så har jag druckit kaffe på uteservering med Lizette i eftermiddag. Vi skvallrade lite och hennes närvaro bidrog tillsammans med solstrålarna att jag är lite pepp på utgång imorgon, trots allt. Det blir chips och cola ikväll tror jag, om jag orkar efter den kommande taccosen.

Ha en mysig kväll på er!
/Sophie

Plus-poäng till mig!

Jag har nu utfört mitt arbete, känner mig nöjd. Och är trött som en liten gris. Men ska söva mig ytterligare med att läsa lite innan huvudet får mysa med kudden. Men det är ändå ganska snart som detta inträffar, har nämligen planer på att gå en sån där härlig morgonpromenad igen, dock utan Sarita denna gång. Får väl nöja mig med musik i öronen och solens strålar... Senare kommer Elin på besök och efter det väntar Lizette på mig. Och då är det en liten hemlis som ska pysslas med :D Detta kommer bli så jäkla bra!

Gonatt hela stora lilla Sverige.
/Sophie



Idag svettas man.

Idag är en effektiv dag! Steg upp ur sängen innan klockan hann slå åtta, åt lite fil och sen var det ut på promenix som gällde. Jag mötte upp Sarita och så startade vi vår vandring på två timmar. Det var så skönt att komma igång lagom tid på dygnet, trots en natt fylld med pollenattack i ögon och hals. Solen har strålat sådär härligt vårigt idag och man kan känna det pirra till av sommarfeelingen som infinner sig när man får sol på sin kind. Vi köpte med varsin kaffe från donken på vägen hem och sen vandrade jag vidare hem till Mamma. Där väntade en skaplig besvikelse, min deklaration har fortfarande inte kommit! Och inte heller den stora textbunten från skolan! Vad är det för fel på postens system?!
Blev till att ringa skatteverket, igen. Så nu skickar dom en ny deklaration till mig, igen. Waah.

Nu har jag nyss lagat en god tonfisksallad, som jag tänkte avnjuta innan jag beger mig till lilla farmor. Hon ska få sina fönter putsade av lille mig :)

Ikväll ska jag mest dricka kaffe hos Nina och när jag når hemmet igen så väntar skrift. Har en deadline att följa: I morgon bitti, två kapitel desstutom. Men det grejjar jag!

Så, time to goooo.
Bye.
/Sophie

Pollen - gå och dö.

Natten bestod av en stor dos pollen i mina ögon. Ihopkletade, stickiga och svidande. Mardrömmar som jag (tackgodegud) inte minns bytte av varandra. Nu är klockan efter två och det är hög tid för mig att sätta igång med skrivandet för dagen. Men ögonen gör fortfarande ont, trots att jag tog mig en dusch det första jag gjorde när jag vaknade. Tydligen har pollenfröna letat sig in långt under ögonlocken. Jaja, är väl ingen idé att klaga egenligen. Bara att hacka i sig nöten och hoppas på att allergin släpper...

Jag ska säta mig till ro nu, läsa en stund, kanske dricka en kopp kaffe till och sen drar det igång. Men jag vet inte, känner mig så sjukligt sällskapssjuk, så det är väl både tur och otur att det inte finns någon tillgänglig att umgås med och hitta på onödiga utflykter med.

/Sophie


Gladis

Äntligen känns det som att jag kan andas ordentligt, trots att bröstkorgen fortfarande är lite öm. Männsikor som sprider glädje är dom bästa som finns!

Denna sommar ska bli sommarens sommar och jag ska fylla den med glass, sol och lägereldsnätter. Vill du vara med? :)

Gonattpåre.

/Sophie

Det gick!

Jag har lyckats riktigt bra med mitt textande idag. Känner mig nöjd, som att allt plötsligt föll på plats. Just nu är jag lite trött i huvudet av alla hemskheter som skrivits ner och tänkts ut. Straxt väntar matlagning tillsammans med syster och ikväll ska jag ha tv-mys med Malin :)

Jag längtar till den 14 maj, ska vi spola fram tiden lite kanske?

/Sophie

Ge mig en bergstopp fylld med kristaller

Jag är glad att jag har ett sommarjobb, ett glassigt sådant dessutom. Nu är det bara till att hoppas på att sommaren bär med sig all världens solsken.

Om nätterna drömmer jag att jag är i Australien och Nya Zeeland. Jag reser runt med Fia och Alex och upptäcker bergstoppar fyllda med klara kristaller. Jag andas luft som är ren och behaglig. Jag tittar ner för stup, men får inte svindel. Varför kan det inte vara så i verkliga livet också?
Jag är rädd för att stå och trampa i samma gyttjepöl ett halvår till. Men jag ska ta mig upp, ända upp på toppen ska jag stå och titta ner och jag ska inte vilja falla. Beslutet är taget, valet är gjort och jag kan leva bättre utan konstiga krusiduller.

I höst väntar nya tider. Nytt land, nytt jobb och nya ansikten står där borta och hälsar mig välkommen. Jag ser fram emot att kunna bygga en harmoniskala där.

Idag väntar skrivblocket på mig. Ska skriva i några timmar, sen dricka lite kaffe och ta mig en varm dusch för att försöka tina upp. Ser att solen tittar in genom persiennerna också. Kanske blir det en liten promenad när jag ändå har rast...Men många ord väntar på sin uppmärksamhet idag. Dags att sätta fart!

/Sophie

.

Varför började jag tänka på pengar mitt i alltihopa för? Fan också, hur ska jag ens överleva fram tills juli? Vad trött jag blir. Får väl köpa en trisslott för mina sista pengar och hoppas på att jag blir miljonär, eller nåt i den stilen.
/Sophie

Hang in there!

Det gör ont att säga hejdå, även att man vet att man ses snart igen. Tur att det finns saker att sysselsätta sig med några veckor till i alla fall. Innan tänkte jag att jag skulle stanna längre stunder i Sthlm de kommande resorna, men jag vet inte. Tycker det är skönt att få sova i min egen säng, vara ensam när jag vill och dessutom vill jag inte missa Elins födelsedag. Så det blir nog mest Viken för min del, tror jag. Måste gå lite kurser så att jag kan jobba innan midsommar också.

Jag letar efter en bra mening att starta med. Men det är svårt, som om någon rövat bort mitt språk. Struntar i det nu och sätter mig i sängen med blocket och pennan i högsta hugg. Här ska inte liggas på någon latsida. Jag har ett helt nytt kapitel att skriva innan morgondagen gryr. Jag tar mig några klunkar cola och klappar mig själv på axeln "Det kommer att bli bra det här". Håll tummarna för mig nu!
/Sophie

Ska vi skippa sommaren?

Det är mycket som ska hinnas med att göras nu den närmaste tiden. Kapitel efter kapitel ska påbörjas och avslutas. Jag ser inte längre fram emot sommaren, jag vill ha höst. Vill härifrån, vill fly, rymma, komma undan - you name it. Och jag vet att jag inte är ensam om känslan. Men eftersom någon har bestämt att sommaren kommer före hösten så är det bara till att bita i det sura äpplet och få en allergisk reaktion. För när väl reaktionen lagt sig, så vänder det och man kan gå vidare.

Jag har haft en underbar påsk med många trevliga männsikor omkring mig och självaste påskafton var en klass för sig. Picknick i trädgården, påskmiddag hos mamma och pappa och festande på kvällen med fina vänner.

Idag sov jag 15 timmar, som för att ta igen mig ordentligt efter den tre dagars långa festen. Det var skönt och om tiden hade funnits hade jag gärna sovit 15 timmar till.

Ta hand om er, nu måste jag rusa... Avskedsfika på stan väntar...
/Sophie



Vårkänslan är den bästa känslan

Fredagen var en ovanlig sådan, lika så lördagen. Men idag känns det faktiskt som en helt vanlig söndag. Är lite småseg i huvudet efter rödvinet som intogs igår kväll. En mycket trevlig afton för övrigt. Amalia lagade en god middag som avnjöts och sen spelade vi kort så det stod härliga till. Av någon konstig anledning så vann jag fler sett ju senare kvällen blev. En lång startsträcka skulle man kanske kunna kalla det? :)

I går gjorde jag mig bekant med Göteborgs stad. Vandrade runt och släppte in solen in på skinnet. Shoppade lite fint och fikade en smarrig hallon/blåbär-paj på en uteservering. Ja, ni läste rätt. Nu är våren här på riktigt! ...Förutom idag då. När det är en sån här seg söndag så vill nog inte solen lysa alltför starkt...men imorgon slår jag vad om att det är en vanlig solig måndag!

Idag har inte många knop gjorts. Men jag har äntligen fått till mitt första kapitel, så som jag vill ha det! Och för er som inte vet så har jag haft problem med det hela tiden! Men nu är det alltså kirrat och klart! Wiiihooo!
Nu väntar kaffemys i köket tillsammans med flickorna!
Ha en underbar söndag, för det ska jag ha! ;)
Puss!
/Sophie

Det rör sig

Tio sidor är rättade. Nu återstår bara 30. Och sen ska en helt ny scen göras också... Hard work - oh yes! Inlämningen närmar sig med stormsteg, men jag känner på mig att det som bör hinnas med gör det också.
Jag har nyss avjnutit varma koppens jordgubb och vanilj, så nu smakar det smaskens i munnen. Och dessutom så gjorde jag min bröstkorg lite extra lycklig med denna värmande soppa. Så nu är vi väl sams i åtminstone en minut, eller två.
Innan jag fortsätter med mitt rättande ska jag läsa lite i en bok som Thea stack till mig för en stund sedan. Jag fastnade redan vid första meningen och kommer förmodligen vara helt såld på boken när den är utläst. "En flickbok", heter den om någon skulle vilja veta :)
/Sophie

En ovanlig fredag

Våren gör så att det pirrrar i magtrakten. Fåglarna kvittrar och gatorna sopas rena. På bordet står påskliljor och gör hela atmosfären ännu mysigare. När man vaknar här, så vaknar man med ett glatt humör och skrivarglädje. Vi åt frukost, gick en promenad genom skog och över berg. Nu har kaffet druckits upp och tidningar blivit lästa...

Jag befinner mig i Göteborg och just nu undrar jag om jag någonsin kommer vilja åka härifrån? Jag och Thea ska ha skrivarläger några dagar, vilket kommer resultera i många sidor färdig text. Jag märker själv att jag inte kan koncentrara mig på att skriva det här inlägget helt och fullt ut. Men det är lite mycket i skallen och jag har svårt att skilja på vad som är värt att tänka på och inte.

Skriver kanske mer senare när jag kommit en bit på vägen med min omskrivning. Förresten varvar min dator onödigt mycket, låter som en hel ångmaskin. Vad borde jag göra åt det måntro? Kanske behöver han lite värmande té med honung i, precis som du och jag?

/Sophie