Här går det undan!

Text efter text skrivs. Glöden är uppe, må jag lova... Kaffe, choklad och levande ljus är den perfekta kombinationen. Och Thea är den bästa att diskutera sina verk med, vad ska jag göra när jag blir utan henne?

Just det, boken jag läste ut igår heter "Griffin & Sabine" av Nick Bantock. Ett måste att sätta upp på era att läsa listor. En vackrare bok finns förmodligen inte. Och hittar du någon som är snäppet värre, säg till!

Nehepp, nu kan jag inte sitta här och slappa längre. Bokstäver ska bilda klubb.
Ciao!
/SophieJ

Jag vill ha
J som i Jul
Ingen frostig sådan
Utan 
en tropisk hetta i ett paradis

/Sophie


Första advent

Idag blev jag väckt på världens bästa sätt. Telefonen ringde och när jag svarat så säger en lycklig röst : HEEEJ!
   Minns inte när jag blev så glad av att höra någons stämma senast. Du pratade på, berättade om ditt äventyr. Jag sa att jag saknade dig. Du saknade mig. 
   Vi ses i jul, Alex. Tack för att du förgyllde min tillvaro, det här kan jag leva på ända tills vi ses! 

Frukost-mys har nyss avslutats. Knäcke, juice, oboy. Och lussebullar som smakade gudomligt. Tända ljus på köksbordet satte den sista pricken över i´t :)

Nu väntar några intensiva timmar av skrivande, så önska mig lycka till i denna mysiga adventsdag!

/Sophie

ps. Boktiteln kommer jag med i nästa inlägg, har inte glömt bort det, orkar bara inte fixa med det nu. ds.

Utmattad hjärna vill ha mer

Jo då, nog hade jag sovit ut idag. Min hjärna har var mycket kreativ idag och skapat precis de stämningar och ordsammansättningar som jag önskat. 
   Kanske berodde det just på hur bra min dag fick lov att starta. Att vakna av sig själv, utan mobilalarmet gör susen. Och att dessutom få frukosten serverad och trevligt sällskap till den är inget man begär. Dessutom så fick Thea med mig till affären en sväng, även att jag var en smula tveksam till att byta ut mysbyxorna mot jeansen. Jodå, det gjordes. Och väl i affären så handlades det choklad som hjälpte våra hjärnor att skriva dugliga texter. Till och med köket har blivit en trivsam plats att visatas i nu, så det är där vi producerat :) 
   Jävla tjat om vårat skriveri, jag vet. Men det är ungefär det ända som gjort idag. Och pratat i telefonen med Annika, igen och igen. Blev på underbart humör efter vårt sista samtal. Så sen kan jag somna med ett leende på läpparna. Eller sen och sen, snart rättare sagt. Vill inte riskera att sova ända till klockan ett imorgon också.
   
Ikväll började jag läsa en bok. Och sen läste jag ut den. Så underbart bra och vacker. Vet dock inte vad den heter nu, men lovar att skriva ner det imorgon. Har börjat på fortsättningsboken också, vilken är lika bedårande den. Blev nog lite förälskad tror jag.

/Sophie

När man sover länge har man sovit ut...eller?

Dagen har börjat bra. Ja, du läste rätt: börjat. För det är just så det ligger till. Jag har ätit frukost med min samtalspartner Thea, pratat i telefonen med Annika och städat lite här inne. Att ens försöka ursäkta min långa sovtid (till klockan ett) är inget jag vill försöka mig på. Fast jag är ju i och för sig sjuk, med halsont och sånt. Tusan, där kom den ändå. Men ibland är bortförklaringar skönt att förhålla sig till. Fy, vilken dubbelmoral jag bär på. Men nog är jag väl inte ensam om sådant? Att jag har två små gubbar inom mig som vill hamra på olika verk och att de försöker slå sönder varandra ibland, är det bara jag som har det så? 

Hur som så har jag mycket att se fram emot idag, i textens värld. Det ska bli spännande att skriva det som jag har planerat. Får se hur vida jag löser det eller inte, men jag håller på att jag klarar ut det. Tänker inte avslöja exakt vad som ska skrivas mer än att det är hemskt och härligt på samma gång. Underbar beskrivning, inte sant? :)

/Sophie
 . 

Hjärnan är långsam, men vid liv

Lilla Sjöjungfrun sjunger för Blunder på tvskärmen och bara det skapar en mysig stämning. 
   Jag ser prickar, är för trött för att tänka klart och scener springer förbi med snabba steg. Jag orkar inte fokusera. Men det är det värt. Kvällen och hela dagen i går var så bra. Skoldagen byttes av en helkväll hos en klasskompis, i hennes fantastiska lägenhet på Östermalm. De bästa av de bästa ur författargänget var samlade runt köksbordet för att sippra rödvin och äta en god matbit. Kvällen gjorde att mitt hår fick en rökdoft(som duschades bort innan sovdags), En hjärna större än huvudskalet (huvudtabletter var ett måste) och en hes hals (som har fått bedövats med halstabletter hela dagen). Men, åter igen: Det var det värt. Livet är till för att levas, inte för att INTE levas. 
   Skoldagen idag har flytit på och jag är nu glad att kvällen snart är kommen. Idol, chips och cola väntar. Precis vad jag behöver. Vad vi behöver, jag och Thea.  Resten av helgen och nästa vecka ska gå åt nyttigheter, skrivande och en och annan promenad. Och på söndag ska vi tända vårat guldljus som vi köpte på Hemköp i förrgår.  För då är det ju faktiskt första advent. Det har ni väl inte glömt bort? :)
/Sophie

Kasera eller uppgradera?

Fy vad jag är dålig på att skriva här just nu. Vissa stunder undrar jag om jag överhuvudtaget kommer fortsätta skriva av mig här, eller om jag håller allt för mig själv. I mina block. Där bara jag kan tyda vad som står. Här blir allt så klart. Fast ändå suddigt för en del, kan jag tänka mig. 
   Det har varit en påfrestande helg med tusen olika känslor inblandade. Inte konstigt att man blir förvirrad. Jag kan inte ens sätta ord på för hur jag mår. Jag mår. Det räcker. Eller? Men snart kommer julen och det kommer lukta glögg i vart och varannat hem. Sånt gillar jag. Och att få träffa alla. Mysa. Vara nära. Dricka té med såna som betyder. Det är fint. Och det är sånt som gör att man kan gå vidare när oväntade saker sker. Man kan stå utan hem, men inte utan vänner och familj.
/Sophie

JAG KAN

Vad snabbt och smidigt allt går när man sett bokstäver dansa framför ögonen i flera dagar. Äntligen fick jag ner det jag ville ha i min poetik-text på papper. Lättad över att inte behöva tänka på det mer så kan jag nu gå ut i köket och belöna mig själv med lite nudlar. Ibland är jag bara så äckligt stolt över mig själv. Får man vara det?

Ska skriva rent texten på datorn efter måltiden och sen är det bara till att invänta mina desperata hemmafruar. 

HAPPY!
/Sophie


Klaaar

Sådär ja. Ivägskickat och klart. Eller så klart som det kan vara nu. Känns skönt. Så nu sitter jag och funderar på vad jag vill skriva till nästa inlämning. Ska nog ge mig på ett helt nytt kapitel :) Ibland är det så fruktansvärt härligt med oskrivna blad.
/Sophie

Jag blev vattnad

Regn och rusk, go vänner, det är vad man har att vänta sig utanför fönstret som bjöd på sol i går. Dessutom så belönade jag mig själv med att väcka mig med frasen "MEN VAD I HELVETE!" Inte världens trevligaste, jag vet. Men det var så jag reagerade när kaninkatten välte ut ett glas vatten som stänkte mig i ansiktet. Underbar start på dagen, eller? Får väl vända på det och se det som att det knappast kan bli värre. Yohooo. Har i alla fall goda chanser att lyckas med saker och ting idag och det är en ganska trevlig tanke. Så nu ska jag försöka hålla fast vid den och rätta klart kapitelet. Wish me good luck!

/Sophie

God natt?

Nej. Nu sitter jag vaken i natt med. Jag som trodde jag skulle klara av att somna tidigt, eller åtminstone tidigare än igår. Inga vidöppna tårkanaler ikväll i alla fall, vilket känns skönt. Istället vimlar det av tusen olika bilder och sinnesintryck i hjärnan. Den vill inte koppla av, vill inte sova. Kanske behöver den inte sova? Eller kanske är det just sova som den faktiskt behöver? Hur som, blir trött på detta. Vill inte tänka mer. Ge mig en mysig jul, så jag kan vara lugn någongång. Ska vi säga så? 
/SophieAtt återuppstå

Tänka sig, jag har lyckas komma igång med skrivandet. Men ska jag vara ärlig, så höll jag på att ge upp precis i starten. Men nu är man på banan och inne i fiktionens värld igen, vilket är helt underbart. Tankar som tillhör verkligheten spelar ingen roll och det är så avslappnande. Nyss har ett mål mat ätits, för att få upp energin igen. Råkade sitta och försvinna in i boken i nästan två timmar. Det kallar jag passion. Ja, skriva är livet. That´s it!
Och nu kallar livet på mig. Back to work. Ching!
/SophieDet är aldrig ens fel att två träter

Jag har nyss varit ute på promenad. Det trodde jag aldrig att jag skulle palla idag. Men när solen skiner så vackert har jag liksom svårt att låta bli. Nu är mina kinder rosenröda och jag drog djupa andetag under hela rundan för att få i mig så mycket frisk luft som möjligt. Känner mig lite mer på allerten nu och ska ta mig för mitt skrivande. 

Min kväll blev natt i går. Nästan tidig morgon om man vill säga så. Tårkanaler som inte ville sluta rinna påminde mig om hur jag egentligen mår. Men man kan inte göra något åt det förflutna. Det är framtiden som står på spel. Eller som Sören Kirkegard sa
   "Att våga är att förlora fotfästet för en sekund. Att inte våga är att förlora sig själv"

/Sophie

En ovanlig söndag

Idag har det varit en skev dag. Jag vaknade redan vid klockan nio, eftersom jag säkert föll i dvala klockan elva i går kväll. Jag ville inte vakna, försökte tänka bort tanken på att jag var pigg och utvilad. För på ett plan kände jag mig allt annat än utvilad. Förföljd av mardrömmar i två nätter i rad gör en till en söndertrampad smet.
   Väl uppe ur bäddsoffan så hasade jg mig till datorn. Här blev jag sittande ett bra tag innan det var dags för frukost. Käkade då upp allt som fanns att erbjuda i frukostväg. Så mot min vilja blev det till att gå ut i ruskvädret för att gå de hela tjugofem meterna till affären. Passade på att handla lite middag också. Kände mig riktigt duktig när uppdraget var slutfört. Snöflingor började dala till marken när jag blickade ut. Men det kändes inte mysigt. inte alls. Finns ju ingen öppen brasa att försvinna in i. Så jag försatte mig i lite arbete i stället. Försökte göra klart min rättning av ett kapitel. Lyssnade på all möjlig musik och vips så satt jag där, fastklistrad framför youtube och letade nya låtar. Och sen letade jag låttexter. Man vill ju veta vad som sjungs också. Usch, blir så trött på mig själv ibland. Men men, lite blev i alla fall skrivet och det är bättre än ingenting. Får helt enkelt inse att man inte kan ligga på topp alla dagar. Just nu är jag nog nere i en grotta, eftersom jag bara grottar runt inne i mitt huvud och söker märkliga svar.
   Snart böjar "Ensam mamma söker". Och det måste ses. Ikväll får mammorna sina prinsar. Och jag får se en skymt av Västervik, det är inte fy skam inte. 

/SophieGrymma värld

Jag är arg på min dator. Eller egentligen inte på datorn i säg, utan på strömsladden. Den vägrar nämligen att sammarbeta med mig idag. Och jag som ville skriva om ett kapitel. Där fick jag. Jo visst, jag skulle kunna använda den datorn jag sitter vid nu, men jag blev så irriterad över min egna dator att jag tappade sugen. Fuck.
   Funderar på att skriva min poetik-text istället. Känner mig mer lockad av att skriva på papper med penna. På hederligt vis. För att skapa den rätta känslan. Så det blir väl så at jag får vänta med omskrivningen till imorgon. Och då tänker jag inte ens försöka att få igång min dator. 
   Jahapp, vad gör ni som inte är arga på era datorer denna lördag då? 

Förresten så pratade jag med min vän Elin sent i går kväll. I natt kan man säga. Hon får mig alltid på så bra tankar. Vänder på saker och ser på världen med fräscha ögon. Skulle vilja vara hemma hos henne. Gå promenader, bada bubbelbad och spela kort. Men som det ser ut nu så kommer vi inte ses förren till nyårsafton. Nästan nästa år! För lång tid! Men vi är snart där, sitter någon och tänker nu. Jo visst, för somliga kanske det är så. Men inte för mig. Inte nu. Inte i detta skede av livet. No.

/Sophie

Konstiga meningar har en mening för mig

Att det skulle vara så lätt att få i ordning på alla tankar om romanen som det faktiskt var, det trodde jag aldrig. Nu har jag klippt, tejpat och skrivit på alla dessa lappar och gjort en finfin karta över hela boken. Så nu har jag en mycket bra överblick på vad det är jag pysslar med egentligen. Känns skönt att slippa ha all text dansande i huvudet. Nu finns det där och jag slipper tänka så mycket på det. Så nu är det bara till att skriva på.

Funderar på om jag ska börja skriva ner alla mina tankar, eftersom jag nu har kommit på hur jag tänker. Något som jag trodde var självklart. Trodde att alla männsikor såg text framför sig vad som än händer. Att det inte bara var jag som ser dansande bokstäver så fort någon öppnar munnen. 
   Nåja, får väl se hur det blir med att skriva ner allt. Skulle kanske inte funka i längden, det är ju en himla massa tankar som swichar förbi. I och för sig så är mycket av det grubblerier. Och sånna är kanske bäst att sätta på papper så jag får någon klarhet i saker och ting?

Nyss åt jag resterna från pastan som Thea och jag käkade. Hälde på en burk makrill och högg in. Först då kom jag på att man kanske borde värmt pastan i miron först. Som sagt: tankspriddheten - det är jag. Fick i alla fall i mig lite av maten. Så då har man klarat av det här med ätandet idag. Skönt. Jag hatar att äta själv. Känns så meningslöst och osocialt. Visst jag kan vara osocial, det är inte det. Men det är för osocialt. Längtar tills Thea kommer tillbaka, då ska vi minsann laga en riktig middag. Kanske kan ha förberett tills hon kommer hit till och med :) 

Fy vad jag bladdrar. Är mäkta imponerad om du orkat läsa ända till denna rad. Men det blir så här när man är själv. Bytte några ord med katten förut. Men hon svarar ju inte. Hatar att inte få svar. Mycket man hatar. Även om det är ett stark ord.

Resten av min vakna tid idag ska gå till rättning av ett kapitel. Och sen får jag se om jag hinner påbörja ett nytt också. Tur att man inte altid lever såhär. Jag skulle aldrig överleva, varken psykiskt eller fysiskt om jag var en enstöring.

/Sophie   

Mami I love U

Idol rullar förbi och snart får man veta vem som puttas ut ur programmet denna kväll. Appropå det, man skulle varit i Sveriges bättre storstad - Göteborg. Lugnare miljö, idol-Lars är på besök där och Norge är närmare därifrån än här. Mja, en tanke bara. Men strunt samma. Får väl se det som att jag kan produsera en hel del text nu när jag inte har något som stör. 

Förresten, jag har världens bästa mamma. På riktigt.<3 

/Sophie

Flashhh

Jag drabbas av flashbacks. Gång på gång på gång. Känslor som kommer, som sen ebbar ut. Jag är fylld med någonting som jag saknar ordet av. Tomheten tröttar ut mig.
   Jag är själv nu. I lägenheten som gud glömde skapa mysstämning i. Men man ska väl inte klaga, har ändå kaninkatten som sällskap. Ja, alltså, katteskrället är stort, ser ut som en kanin. Men med små öron såklart. Det har jag med förresten. Fast ibland är dom för stora i stället. Förstår inte det där med att man snappar upp vissa saker bättre än andra. Hör det man vill höra. Ser det man vill se. Har visioner om hur livet ska bli som inte stämmer överens med verkligheten och så vidare...
   Nu ska jag lägga mig i soffan och bara lyssna på musik. Kanske läsa lite. Och göra lite på min romankarta innan idol sätter i gång. För då vankas ostbågar, coca-cola och totalt insjunkande i tevens värld. Är dock lite irriterad över att Lars inte är kvar, han satte liksom lite guld i tillvaron.

/Sophie

Jag hostar utan att hosta

Luften är torr. Nästa gång säger jag kanske allt. Men nu håller jag mig till...ingenting. Ögonen gör för ont.

Befinner mig i alla fall i Stockholm i lägenheheten med bästaste Thea. Vi dricker kaffe, lyssnar på varandra och delar med oss av våra mp3-låtar på mobilerna. Ibland är det bara så skönt att bara vara. Bara finnas. Och försöka andas. Äh, jag vet inte vad jag vill få fram. Hur som så blir jag kvar här ett tag. Om någon skulle undra.

Idag köpte jag fina färgglada papper som jag ska klippa och klistra med. Har bestämt mig för att göra en fin karta över boken. Ska fixa med alla olika kapitel och vara så där äckligt kreativ. Men sånt gillar jag. Så mycket mysigt pysslande står på schemat de kommande dagarna. Och i morgon kväll väntar Idoltittande. Någon som har en gissning om vem som lämnar programmet denna gång?

/Sophie


Är det så?

Ögonen svider. Men snart får de sova. Drömma. Sen vakna och bege sig ut genom fönsterrutor på tåg. Stockholm väntar mig imorgon och denna gång för en lite längre vistelse än i vanliga fall. Just nu håller detta vanliga fall att utrotas. På gott och ont. Men snart är det jul och då får man träffa sånna som man längtat efter. Då får man sitta under en gran och klappa på sin hund hur länge man önskar. Nämde jag att jag längtar till jul förresten?

Gonatt vänner. Sov sött.
/Sophie

Eldsflammor

Jag vill spendera min vinter framför en sprakande eld. Ett skrivblock i mitt knä och en dansande penna över bladen. En kopp rykande choklad ska finnas för att stilla all eventuell köld. Och jag ska bara sitta där. Titta ut genom fönstret och skåda en och annan dalande snöflinga från skyn i mina små raster. Sen ska jag bara skriva, skriva, skriva...

/Sophie

Jungfru Sophie

Skolan har varit underbar denna vecka. Många nya lärdomar har gnagats sig fast i hjärnan. En av dem är hur väl stjärntecken spelar roll. Ja, jag vet. Du tycker det är bullshit. Men nej, jag gör inte det. Och speciellt inte efter det som sas inom klassrummets stängda dörrar. Så nu blir det till att forska vidare om sådant på egen hand.

Jag har sovit i lägenheten med Thea. Vi skulle gått hem till en annan klasskompis på torsdagskvällen, men varken hon eller jag pallade det. Så vi åkte direkt dit och drack varm choklad och bara var där. Ibland är det just det som behövs. Vi åkte tillsammans på tåget igår och pratade om trevligheter som nödvändigtvis inte måste avslöjas. Så nej, det låter jag vara osagt. Vi skiljdes åt i Norrköping, där bytte jag tåg och fortsatte mot Linköping.

Så nu är man här och blir förföljd av en liten krabat. Till och med när jag skulle sminka mig så kom han in i badrummet och la sig så nära mig han kunde. Misstänker att han är rädd att jag ska åka igen. Lilla älskade hundskrutt. Annika kommer snart. Så då lär han ju bli en aningens överraskad och pussglad. Mys.

Sanna Carlstedt sjunger för mig ur högtalarna. Om sådant som berör. Och mina öron får rysningar av den ljuva musiken.

Och jag längtar bara till jul just nu. Jullov, julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton, nyårsdagen. Kan inte någon bara spola fram tiden?

/Sophie

Frågetecken

Ja, jag vet att jag är dålig på att skriva nu. Men ibland blir det så. Känns bara krävande att häva ur sig masa saker här. Det får bli som det blir.
   Idag ska jag i alla fall till Stockholm. Nyss åt jag makrill. Nu ska jag sminka mig. Jag är osammanhängande av naturen. Så sluta undra.
   Dina skor stod i hallen, ensamma och slitna. Men oh, så fulla med kärlek.
/Sophie