Måndag = helgen är slut

Efter att ha varit på en underbar verklighetsflykt under helgen, så är det nu dags att ta tag i det igen. Skrivblock, penna och dator väntar på mig. Det ska skrivas i några timmar, sen promenad, sen mer skrift, en till promenad och sen ännu mer skrivande.
Är väl typ det ända som jag har att säga, måste sätta i gång nu. Kanske kommer det några "kloka" tankar senare...

/Sophie
 


Dagen före fredag

Det var fem dagar sen som jag skrev här...tydligen. Men tiden går fort när man har roligt, har jag hört något om. Upprymdhet är ett passande ord för hur jag mår just nu, vid detta tillfälle i livet. Tänker inte ens ge mig på att förklara mer ingående, utan jag lämnar ordet där som en öppen bok framför din näsa.

Jag mötte upp Elin idag, för promenad och frukost. Jag fick se alla vackra bilder från hennes resa och det väckte en björn som sov, skulle man kunna säga. Ge mig värme och sol NU, någon?
Vi åt årets första semla på stan förut också. Jösses, vad smarrigt det var!

Skrivandet tuffar på framåt, men det går lite för sakta. Vad ska jag göra för att lyckas åka X2000 och inte Kustpilen? ...Jag har funderat länge, men finner inget svar. Jag kan sitta en hel dag och pula med en text. Vill inte riktigt släppa taget. Håller allt för mycket inom mig, det finns så mycket mer än det som skrivs ner på pappret. Varför kopplar inte handen och huvudet ihop ordentligt?
Ja, jag vet. Jag sa att jag mår bra. För det för jag. Men det finns fortfarande för många tankar som tänks, som inte ens är värda att fundera över...än mindre prata om. Men det gör jag ändå, kan inte hejda min egen tankeverkstad. Den snickrar utan min tillåtelse. Dumma.

Ett nytt hem har jag lyckats skaffa mig också. Som det känns nu så kommer jag bo här längre än vad jag gjort i mina senaste krypin. Och det är positivt. Även jag behöver lite stabilitet, trots att jag döljer det lite väl mycket ibland. Men att få njuta av hemlagad mat, mysiga hemmakvällar och läsa böcker är sådana saker som gör att andningen går lite, lite lättare.

/Sophie


Dagens morgon är en god en

Skoldagarna har passerats och det var länge sedan som jag kände den skrivarglöd som jag känner nu. Det var så skönt att vara där igen, se alla ansikten och vandra runt i Stockholm. Jag ska inte sticka under stol med att vi levt lite lyxliv dessa dagar: ätit på resaurang tre dagar i rad, frukost på espressohouse, gått en meter från Martin Stenmark (?), köpt ny tröja och nya jeans och bara mått så där underbart avslappnat bra som jag gör när jag är med Thea. Fina, fina vän.
   Elin frågade härom dagen "Kommer inte du och Thea sakna varandra jättemycket när ni slutar skolan?" Var efter jag utbrast "JO!"

Nu orkar jag inte skriva mera, måste käka min havregrynsgröt och sörpla lite kaffe, så man orkar med den här dagen. Ska skriiiiiiiiiiva. Önka mig lycka till.

/Sophie

Igår försvann ganska många menlösa tankemönster

Jag är här igen, i Stockholm. Lyckoruset spred sig i kroppen när jag såg staden skymta ifrån bussens fönster under gårdagen. Jag vandrade min vanliga vandring uppför Drottninggatan och när jag väl var framme vid skolan så möts jag av underbara Thea. Som jag har saknat henne! Vi hann knappt säga hej innan jag skulle bege mig till mitt handledarmöte. Vid mötets slut så var jag sådär härligt glad som bara min handledare kan få mig...eller härligt glad är kanske ett dumt uttryck, men sådär hoppfull, att det verkligen kan bli något riktigt bra av mina texter. 

Thea och jag åt ute igår. Pizza och rödvin. Kan en onsdagskväll bli bättre? :)

Idag vaknade jag innan ens Kaninkatten stigit upp. Vet inte alls varför, jag som var så fundersam igår kväll över hur jag skulle kunna vakna klockan sju. Istället ligger man pigg som en mört i hjärnan redan innan klockan slagit sex. Av rädsla för att bli trött så steg jag upp. Så snart väntar frukost, på självaste espressohouse. Och nej, inte ens frukost tänker vi käka här. Hade ni varit här hade ni förstått. Nu är det omöjligt att förklara. Sov gott gjorde jag i alla fall. Hur mysigt är det inte att somna till en annan människas andetag? - Precis.

Ha en fin dag allesammans.


/Sophie

Får jag?

Vad är bäst: Att vara oförstådd eller att inte förstå?
Saker sägs, men ingenting lovas
Saker lovas, som inte hörs
Påståenden krossas, du blir rädd
Låt mig hålla din hand, även att jag är frusen

/Sophie

Trasig

Gårdagen gick fort, förmodligen för att jag försvann in i min text. Det var skönt att för en gångs skull ha ro till att göra det. Men jag fick sota för det inatt. Mardröm efter mardröm passerade och jag vaknade sådär jobbigt varm och panikslagen ett flertal gånger. Så idag ska jag jobba på att bli klar med texten innan kvällen är kommen. Det värsta är att jag inte känner mig pepp på att skriva nu, orken har inte kommit tillbaka än. Tröttheten sitter verkligen i och jag drar mig för att sätta mig in i den där hemska världen igen. Ni kan inte förstå hur jobbigt det här kapitlet är att skriva, inte heller något jag begär...men jag vill bara säga det: jag går nästan sönder när jag tvingas läsa vad jag skrivit gång på gång på gång...

Tror jag ska samla ihop mig själv lite och promenera jycken ett varv. Sen blir det kaffe och skrift, så det står härliga till!

/Sophie

Trevligare att skeda än att skeva

Nähä, fortfarande har jag inte kommit i gång. Och allt på grund av ren och skär lathet. Näsan rinner och jag måste snyta mig var tredje minut. Ja, ni hörde rätt. Jag skyller på snor och hostattacker...och sömnbrist. Trots att jag sovit för länge dessutom. Skeva dag. Skeva tankar.

/Sophie

Drömmen om en verklighet

Snart är det onsdag och jag är tillbaka till verkligheten igen. Fast på ett bra sätt. Jag ser fram emot att få träffa klassen igen, lyssna på nya kommentarer om olika texter och speciellt längtar jag efter Drottninggatan. Trodde aldrig jag skulle känna så, men faktum är att när jag börjar min vandring på den så känner jag att jag snart är hemma. Mina hem finns överallt. Jag är rotlös, men på ett positivit sätt.
Att jag inom en vecka dessutom har mitt eget krypin, där jag får sova i min egna säng och där mina egna prylar kan få skräpa runt hur bäst de vill...ja, den känslan - Obeskrivbar.
Idag sov jag lite för länge. Och mina drömmar innehåller sånt som jag inte vill tänka på. Lämna mig ifred och låt mig drömma om hoppfullhet. Tur att livet utanför drömmens värld är så mycket behagligare.
Min rotlösa känsla spelar av sig i det jag skriver just nu. Jag märker att det blir lite osammanhängande, lite suddigt, lite skissaktigt. Men jag är sån nu, kan inte ändra på det över en timme, eller ens en natt. Därför får ni stå ut med att läsa sånt skräp som det här. Det är inget jag tvingar er till, ni gör det för att ni vill och inte för att ni måste...Precis som med så mycket annat, inte sant?
Nu ska jag lämna både er och mig själv i fred en stund, förhoppningsvis hela dagen och bara skriva på sånna där hemskheter som ska planterna sig i min roman.

/Sophie

Magi, trans och sånt

Ytterligare en helg har passerat och vi går hela tiden mot ljusare tider. Ändå är inte längtan efter värmen större än snowboardglidande. Kanske kan man få till en resa, trots allt?

Hela den här dagen har gått i ett slags magiskt trans. Bara lyckan att få sova bredvid någon gör min dag. Vi vaknade upp med en ganska påtaglig huvudvärk. Men efter lite trevligt intag av diverse onyttigheter så var man på topp igen. Frukosten var bäst - glass! Mums!
Stannar en natt till i denna underbara miljö. Vågar inte lämna Fia nu, eftersom vi sett skräck kvällen till ära. Lizzan gjorde oss sällskap också, vilket var trevligt värre!
"Barnhemmet" var filmen förresten. Blev dock besviken på skrämselfaktorn, hade förväntat mig så mycket mer. Bara ett fåtal tillfällen som händerna hölls framför ansiktet istället för om cola-glaset. Så mja, vill ni se en lite mesig skräck så...ja se den. Annars kan man nog lika gärna låta bli.

Nehepp, time to sleep. Imorgon väntar skriverier, så nu ska jag drömma om boken hela natten...

/Sophie

Nemen se där!

Tydligen så hörde någon mina klagomål över mobilen som inte ville fungera. För nu gör den det! Tjohooo! :D
Nu kan jag skriva på mitt kapitel utan massa irriterande tankar. Uuuuunderbart!
Hejpåre.
/Sophie

Är det bara jag som har problem med min mobil idag?

Jag är arg på min telefon. Endast nödsamtal. Släng dig i väggen. Den får inget kontakt med nätet. Bra, skitbra. Hur gjorde dom förr i tiden när det inte fanns sånna här mojjenger? Hur klarade dom sig? Jag är ett bortskämt nutidsbarn som behöver sin mobil och jag hymlar inte med det.

/Sophie

God morgon - det är vinter!

Natten tillbringades mestadels i vaket tillstånd. Det gick upp några ljus för mig längs vägens gång och nu är en text skickad till min handledare. Inte den texten som var tänkt från början, men en text är alltid en text som man säger...
Ska fortsätta pyssla med det kapitelet som skulle varit inlämnat idag, vill kunna lämna in det på torsdag. Och jag SKA göra det. Känner mig ändå ganska pepp på det nu. Vet inte vad som hände igår kväll sen, men jag lyckades iaf leva mig in i fiktionens värld så pass att boken var det första jag tänkte på när jag vaknade. Så idag tackar jag alla övre makter för att jag fått glöden tillbaka. Nu är det bara förkylningen som ska väck också. Sen är jag fit for fight på allvar.

Nu väntar promenad med min käraste hund i det gnistrande vinterlandskapet. Borde ta med mig en kamera ut för att föreviga små lyckostunder. Men den är tung, fast jag är rätt stark när allt kommer omkring...så den kanske följer med ändå.

/Sophie

Jag är en jobbig individ

Jag var pepp. Jag skulle sätta igång förut. Men så kom tankarna tillbaka och jag hämmade mig. Vill inte skriva det som jag ska. Det vänder sig i magen på mig. Kanske bara borde min huvudperson åka på en resa till Sälen? Så kunde i alla fall mina karaktärer få åka lite bräda? Vore kanske en idé? Men herregud, har jag någonsin haft en liknande abstinens? Svar: NEJ.
Blir till att se över ekonomin och vända på varenda krona, för det här måste göras nåt åt!

/Sophie

Jag spyr ord på er

Jag har blivit dålig på det här med bloggandet. Jag har blivit dålig på många saker många gånger. Men så drar man i en liten tråd och plötsligt dansar dockan igen. Jag hoppas den vill börja dansa snart igen. Just nu är det bara jag som gör det. Dansar alltså. Eller inte just exakt nu. För nu sitter jag i vardagsrummet hos mamma och pappa. Jag hoppas natten kan föra med sig bra vindar. Jag behöver dom. Mer än någonsin faktiskt. Blir trött på mig själv. Har sagt hela dagen idag att jag ska skriva. Men istället går jag på promenader, gör onödigheter på internet, pratar i telefonen, tvättar, spelar gitarr i flera timmar... ja, jag gör allt utom att just skriva på det som jag borde. Min roman. Men det tar emot. Det skriker inom hela mig. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte. Jag satte mig i min soffa förut, tänkte att den kunde hjälpa mig på traven, putta mig lite i rumpan och säga Du klarar det, du kan det här, det blir bra. Men inte fan gjorde den det, den bara mös av att jag satt där och smulade med chipsen och droppade några skvättar coca-cola på tyget. Jag har frågat mig själv tusen gånger under hela lovet varför det tar stopp, varför texten sitter fast i mig och vägrar titta ut på papper. Jag kom fram till svaren idag. Jag hatar att skriva om, vill ju helst skriva allt på papper och sen är det klart. Det tar emot att renskriva, men jag gör det. Men så nu, i detta fall ska jag skriva om ett helt kapitel...lägga till massa krusiduller hit och dit. Och tro för den sakens skull inte att det är roliga krusiduller. Det är pain in ass saker som ska dutiluduttas med. Äckliga, äckliga kapitel. Jag orkar inte grotta mer i otäckheter. Vill skriva om trevligheter. Varför känner jag så nu? Har mitt eget liv tagit en alltför stor vändning för att jag ska palla trycket? Vad ska jag göra för att få tillbaka den härliga känslan av att skriva äckliga historier? Kanske är det just bara det här kapitlet som jag inte klarar av nu, kanske borde jag bara välja ett annat att skriva om...?
Hundra kansken spelar fia med knuff i skallen på mig. Och det handlar inte bara om mina texter. Det handlar om allt. När för mycket händer så blir det övrhettning i min hjärna. Och hjärta.
Ställ mig på en bräda på det bästa berget du kan hitta och låt mig åka på snötäcket...

/Sophie

Förlåt för mina oskrivna blad, men...

Men hallå där!
Lovet har swichat förbi snabbare än väntat, vilket i och för sig betyder att jag haft det bra. För det har jag. Är dock förkyld med världens värsta hosta, men jag klagar inte ändå. På ett sätt var det värt det, eller förresten...på alla sätt. Man blir ju alltid frisk någongång så...

Det som känns tristare än tristat just för tillfället är att alla runt omkring mig verkar lämna landet. De droppar av en efter en. Och här sitter jag. Men snart ska världen och jag mötas igen... Ska bara skriva klart min bok och spara mina slantar. Blir nästan lite rädd när jag tänker på hur mycket som kan hända och hur mycket som faktiskt har hänt bara det senaste året. Men med tanke på min underbara start på året så kan det inte sluta på fler än ett sätt!

Jag måste ersänna att jag har världens bästa vänner, all kärlek till er.

Nu blir det seriösa skriverier hela natten!


/Sophie