"Ordnaren" är borta

Förr var jag den tjejen som jämt lyssnade, gav råd och förväntades att lösa allt. Jag skulle liksom sudda bort alla problem i världen. Nu är jag trött på att vara "Ordnaren". Självfallet lyssnar jag och ställre upp, men aldrig mer att jag kommer bli den som ska fixa ihop allt igen.
När två personer bråkade skulle jag lösa det, när en person var ledsen skulle jag lösa det, när vad som helst hänt...ja ni fattar grejen. Det är inte meningen att en person ska ornda upp något som den inte alls har med att göra. Bråkar två personer, ja fine, då är det deras ensak. Jag tänker aldrig mer beblanda mig med sånna fånigheter. Det är skönt att äntligen ha vänner som inte ger mig den stämpeln. Kanske har jag själv växt lite som person också?
Kanske har jag varit med om så pass mycket detta år att jag förstår värdet med allt? Jag tror jag uppskattar livet så mycket mer än vad jag någonsin gjort. Problem har uppstått, som jag skapade och jag skönk till botten. Problem löstes. Jag löste dem och jag lyftes upp. Det är så man måste arbeta, man måste kunna ta hand om sig själv. Annars kommer man ingenstans i livet. Man kan inte lita på att det finns någon bakom en som sopar alla problem under mattan åt en. Man kan bara lita på en person helt och fullt och det en själv.
Så här har ni mitt nyårslöfte: Jag ska fortsätta växa och aldrig mer tillåtas att bli trampad på.

Gott nytt år
Önskar
Sophie



Ungjävlar finns det gott om!

När man blir förbannad och upprörd kan man inte sova. Det vet jag mycket väl efter denna natt. Somnade frammåt två, men vaknade igen vid fem. Några jävla snorungar smällde smällare precis utanför fönstret! TACK! Jag har inte kunnat sova en blund sen dess. Bara grubblat fram och tillbaka och tillslut gick jag upp och satte mig här. Ni vet säkert hur det är, när man inte kan sova tänker man på allt, precis allt. Så nu finner jag ingen ro att sova precis. Är lite avis på älsklingen som lyckats behålla sin skönhetssömn...

Det blev bio igår kväll förresten - "Arn". Och vi blev inte besvikna kan jag säga! En kanon film verkligen!

Det börjar sakta, men säkert ljusna ute. Helst av allt skulle jag vilja ta mig en promenad med musik i öronen och vandra  längst med vattnet. Men jag vet inte, det tar liksom emot. Jag vet ju hur kallt det är... Ge mig sommar någon gång!

Jahapp, då är det stora frågan vad man ska sysselsätta sig med nu? Känns meningslöst att sova nu. Känner mig inte ens trött längre, bara lite trögtänkt.
Ha en trevlig dag, men inte om du är en sån där snorunge som smäller smällare på en och samma ställe i en halvtimma i ottan.
Nu ska jag handla frukost, så kanske jag blir på lite bättre humör. Hejdå.

Vad göra?

Idag tog min käre vän Elin med mig till Mcdonkan på en liten fika. Tiden gick snabbare än snabbast och helt plötsligt hade två timmar flugit förbi!
Nu sitter jag här, mätt som en plätt, och funderar över vad man ska göra en lördags kväll när man är förkyld. En bio är väl det som det lutar mest åt :) Och kanske åka hem till Pepzan, måste kolla hur min lilla sessa mår.
Vad gör alla andra friska männsikor en lördag då?
PUSS!

Lilla basill

Nu är julafton över och juldagen...nu är det bara väntan på nyårsafton. Och då bestämde sig min kropp för att bli anfallen av bakterier. Förkyldningen kom över mig i går kväll och vill inte ge med sig. Blev en riktig tv-kväll i går med film, chips och dip...och Pontus :)
Idag har det inte hänt så värt mycket. Blev till att flotta idag med - Mcdonken. Ingen av oss orkade liksom med att laga mat, så det var ett bra alternativ..och gott! Sen virrade vi runt lite på stan, på jakt efter reavaror. Hittade såklart allt annat än just det. Hittade mitt mysiga, mossgröna velorsett på HM. La undan tills imorgon, kunde ju självklart inte bestämma mig...fast att jag letat efter det i minst ett halvår.
Jaja...nu sitter man här och ojjar sig över sin beslutsångest och lyssnar på en gitarrspelande Pontus. Nu blir det nog  en kopp kaffe och lite "Shrek den tredje".
Baj.

Dessa juldagar

Jag vill flotta. Äta sånt där som gör så man blir rund och go. Jag vill ha chips! Är så fruktansvärt sugen på det...kan det vara bakis-suget som kommit över mig?

Kvällen i går var mycket trevlig med två förfester och sedan lite dansande på stan :) Hur var din juldag?
Min juldag började inte så bra. Vaknade tio i tio och var så ledsen, arg och förvirrad. Jag trodde min dröm var verklighet. men somnade om igen och vaknde vid tio i elva nästa gång. Svetig och ledsen, igen. En annan mardröm hade besökt mitt inre. Sen ville jag inte sova mera, ville inte ha hemska bilder framför mig mera. Ja pratade förtvivlad med Pontus och försökte få han att förstå att jag var ledsen och tjatade om mina drömmar ett bra tag...när en timma gått så förstod jag att det bara var drömmar. Men de kändes så starkt, för starkt.
Skitsamma, kvällen blev bra och jag insåg hur mycket jag älskar mina vänner och det slår en plötsligt vilka som står en närmast hjärtat. Allt blir så klart. Alex, Elin och Tengver - ta åt er. Jag fullkomligt älskar er! Och självklart min älskade Pontus, det finns ingen som Du <3


Nu ska jag till affären och handla flott till mig och min man. Chip(s) och hej!





Födelsedag, glögg och julafton!

Solen skiner och några snöflingor gnistrar på marken. Alla klapparna är inslagna och klara, nu återstår bara min klädsel. Ska straxt göra mig redo för att åka hem till mamma och pappa. Ska bli så mysigt, käka mat, titta på Kalle och agera tomte två gånger.
Ikväll blir det vidare firande hos Emil och Malin med Pontus släkt. Det blir en lång dag idag. Men mysig :) Kanske t.o.m blir lite bada balja ikväll!
God jul på er, hoppas ni får en riktigt underbar julafton!


I går var Tengver och  Pernilla har en sväng på kvällen. meningen var från början att vi skulle ta en öl på krogen och ha lite julvaka. Men det var stängt precis överallt. Så vi beslutade oss för att ta lite öl, glögg och pepparkakor här hemma istället. Gick ju lika bra det :) Lyssnade julmusik, lite "Hasse" och pratade en hel del. Allt medan Chabo gjorde samma sak om och om igen - tiggde om gos. Sötnöt.
Förresten, idag ska jag få träffa min hund! Pepzi...oh, saknade, älskade gumsan. Jag ska gosa riktigt rejält med henne idag och ta henne på en julpromenad.


I går fyllde Alex 20 och det firade vi med buller och brak den 22:e med både hennes släkt och alla kompisar. En fruktansvärt lyckad kväll med en Sebbe som höll i stämningen på gitarren, en pappa Sonny som hade gjort en alldeles förträfflig smörgåstårta och en Alex som riktigt strålade av lycka. Älskar dig vännen.


Nehepp, jag sa det nyss..men säger det igen : GOD JUL!
/Sophie

Fredagsfärgning

Jahapp, då sitter man här i älsklingens soffa med håret fullt med färg. Om 30 minuter är det upp till bevis för min spontanitet. Gjorde jag rätt eller fel val? Ja ni, det är sånt som märks. Blir väl till att färga om i morgon annars ;p
På tv4 är det "Bruce den allsmäktige" och förut var den "Ensam hemma 3". Mysigt med sånna filmer, tycker jag. Vad tycker ni?

Mamma blev iaf fin i håret idag med blonda slingor :) ...Wa, är nervös inför mitt reultat!
Återkommer kanske senare om rapport.
Puss och hej!

Stressad själ

Packningen är packad, boken är skriven och min kropp är nyduschad. Nu är det inte långt kvar tills jag ser Västervik igen. Men saknaden efter just Västervik är väl inte sådär jättestor om jag ska vara ärlig. Saknar mest Pontus och mamma... och alla andra i familjen och vännerna med för den delen. Men...inte så mycket som jag kanske borde? Förmodligen är det för att jag fasar för all stress som kommer infinna sig under lovet så fort jag kommer dit. Träffa folk hit och dit, springa fram och tillbaka. Suck. Tänk om folk ändå kunde acceptera att jag inte hinner och orkar hur mycket som helst?
Har lite läxa under lovet som jag ser fram emot att kunna arbeta med i LUGN och RO. Jaja...
Lördagen är en dag som är efterlängtat. Lördag kväll då ni :)
Självklart längtar man till självaste julafton med!
Nu blir det en liten promenix och sen åker jag :)

Ha en underbar dag, kväll och natt tillsammans!
/Sophie

Dödsdans Vs. Livsdans


Dödsdansen på Dramaten. Japp, igår var det teater och kulltur kväll för min och Marias del. I fyra timmar satt vi som förstelnade och såg denna Strindberg-pjäs. I och för sig så höll vi på att somna i början av föreställningen, men ganska snart var man "inne" i det hela och resultatet blev mycket gott :)
Inte förren klockan slog tolv i går kväll var vi hemma för att dricka lite te och sen sussa sött. Jag sov så pass gott att jag vaknade 40 minuter efter det att mitt alarm ringt. Konstigt nog hann jag i tid ändå.
I skolan var det lite utvärdering av terminen och nu har vi jullov!

Jag åkte hem till Annika och Niklas förut. De bjöd på mat och på Annikas mammas sällskap :) Vi käkade spaghetti och köttfärssås och drack lite kaffe som avslut innan vi skulle bege oss därifrån. Annika och Annette skulle till Globen för julkonsert, medan jag åkte vidare hemmåt... Nöjd och lycklig var jag också och ÄR fortfarande. För jag har fått låna Annikas Ipod till min bussresa hem imorgon! Blev så glad när jag hittade Kent och massor med annan bra musik :) Sisodär 350 låtar knåpade jag in på den. YEY, här ska bli lyssnande av!

Nu ska jag plocka undan lite här i mitt krypin och pyssla lite!
/Sophie


Älska Vs. Hata

Det blev till att tvätta ikväll och jag klagar faktiskt inte. Det känns riktigt skönt, för nu har jag tvättat ALLT som var nödvändigt och massor som var mindre nödvändigt för delen med... Har dock halva tvättkorgen full nu ändå, men den krymper sakta, men säkert :)
Jag har beslutsångest när jag ska åka till Västervik på torsdag. Varför kan jag inte bara välja och köpa en biljett? Nä, jag måste se alla för och nack-delar med de tider som finns att välja på. Har diskuterat detta med både Elin och Pontus nu, utan resultat. För jag vet fortfarande inte. Jösses.
Har ju dock lite att pyssla med innan jag åker, så alltför tidigt blir det nog inte...



Jag längtar så himla mycket tills torsdag kväll så jag får pussa på Pontus igen :) Haha, är jag tjatig tycker Ni? Ja, tyck det Ni...men det är faktiskt så man är när man är kär! Jag är så glad att jag insett hur stark vår kärlek är. Den är ingen vanlig liten flört, för då skulle vi släppt taget helt om varandra. Har man kännt varandra i över 5 år och fortfarande tycker att den personen är intressant och älskvärd - ja, då ni. Då är det minsann looove.
Jag blir så trött på patetiska männsikor som springer omkring och kärar ner sig hela tiden, att påstår att de älskar varandra efter de bara kännt varandra en kort stund, för att sedan påstås sig hata personen en vecka efter. Man ska vara rädd för att använda sådana starka ord som hata och älska. Tänk på det. Vem är egentligen viktig? Vem är älskvärd och vem är hatad av dig, på blodigt allvar?
Vad behöver någon göra mot dig för att du ska HATA den personen? Och vad behövs för att du ska älska någon?
Jag har bara haft en kärlek och han älskar jag. Vi har inte alltid haft det bra, precis som alla andra så går det upp och ner. Men jag kan svara på en sak och det är att jag aldrig någonsin kännt att jag hatat honom. Han har funnits närmast mitt hjärta hela tiden. Så ligger sanningen till. Hur är din sanning, egentligen?

/Såååphie

Älskade Älskling och Bubben Chabo

I går åkte älsklingen min hem till Västervik igen och själv satt jag här på min vrå och läste läxor hela långa kvällen... Det är inte klokt vad snabbt man vänjer sig vid att ha någon nära. Som tur är så ses på torsdag igen! Då börjar mitt efterlängtade lov! :D
Skolan idag var intressant, men efter lunch protesterade mina ögon och begärde sömn. Ja trotsade dom och höll mig vaken. Goodie goodie! Det var Marianne Sällström som var och hade lektion med oss idag förresten, alltid trevligt att möta nya författare..och lärorikt, trots tröttheten.

Dagarna då Pontus och Chabo var här med mig gick alldeles för snabbt och det kändes som vi nyss kommit hit när det var dags för dem att fara hem igen. I går tog Maria med sig Chabo på promenad hela dagen, medan Pontus och jag åkte till Globen och såg oss omkring lite. Vi såg bla. Annika när hon jobbade och slet på Donken :)

I förrgår kväll hade vi en myskväll med vin och chips och tittade på Shrek.
Åh, vad jag älskar sådana här feel-good ögonblick. När de var hos mig kändes detta som mitt hem på riktigt och jag längtar så efter att få ha Pontus under samma tak som mig igen.
 Jag vill verkligen leva mitt liv med dig, det finns ingen annan som du.

Ikväll har Maria och jag tvätt-tid, men vi är så trötta så jag misstänker att det blir att slöa på soffan hela kvällen istället. Skulle vara så skönt! Hoppas det finns tid på onsdag istället så vi kan tvätta då istället, hoppas, hoppas, hoppas!

Jahapp, om man skulle ta och betala lite räkningar nu kanske? Japp, så får det bli!
PUSS!

En dag i city (och kanske blir det sex sen också)

När Pontus är hos mig här i mitt nya hem, så känns det verkligen som HEM. Idag har vi varit inne i stan och shoppat julklappar, många fina klappar blev det :) Kunde självklart inte hålla mig från att handla något till mig själv med. Så två tröjor och ett pannband fick min stackars plånbok punga ut för.

Maten är nyss äten, pasta carbornara (vår speciallitet) och nu är vi laddade för mer vandring - Chabo vill kissa. Så dags att bylsa på sig ytterkläderna igen och leta reda på en ica-butik... Vi vill ha något passande till vinet ju, vi hittar säkert något, en ost eller så :)

Jag älskar Pontus Karlsson!
/Sophie

Back to Estockholmo

Nu ni gott folk, nu bär det snart av!
Jag och älsklingen. Älsklingen och jag. Och så Chabo, såklart :)
Kommer bli så himlans mysigt och så skoj. Längtar tills kvällen, då min pjäs spelas upp. Helt otroligt, skådisar som spelar MIN pjäs. Haha, det är så man är stolt innan man ens sett resultatet.
Vad ska ni göra i helgen kära läsare? Dåligt med kommentarer på sistone tycker jag. Men jäkligt bra med läsare. var inte rädda för att visa er med en kommentar nu!
Chipp och hej, nu ska jag packa cola och bananer till resan!
image65
Jag är så glad så jag bara vill SJUNGA!

Fortsättning på hemfärden

Jag gick med bestämda steg av bussen och ut i den friska luften. Mina steg gick dit de helst av allt ville, de vandrade ner mot Västerport, förbi JC och ganska snart var man framme. Samtidigt pratade jag med Pontus i telefonen. Jag berättade att jag var påväg hem (till min lägenhet) och att jag snart skulle ringa upp igen, eftersom jag var framme nu. (Att tillägga är att jag inte alls var påväg till min lägenhet, för er som inte hänger med.)
Jag öppnade porten försiktigt och gick in i trappuppgången. Sedan fiskade jag upp nycklarna ur väskan och vred sakta om i låset.
Där möts jag av ett mörker, men ändå ett ljus. Det var nerdragna gardiner, släkta lampor och trötta miner, men även möts jag av en glad och skuttande Chabo, en riktigt överraskad och lycklig Pontus. De trötta minerna blev snart pigga och min älskling verkligen sken upp.
Inte klokt vad kul det är att göra små överrasknings-hemresor!

Dagarna sen jag kom hem har gått alldeles för fort och imorgon bär det hem igen. (Notera hem och hem, vad som är hem och vad som är bort orkar jag nämligen inte diskutera)
Tre ynka dagar är vad jag har kvar i skolan och det ser jag som alldeles underbart... Min stackars kropp och mitt inre behöver mer vila. Och mer kärlek. Älskling, jag kommer hem till jul <3

Dags för promenad med lilla gubben Chabo och piskande blåst mot min kind. Jag ska vandra längs med vattnet och njuta av den friska luften. Jag ska klä mig varmt med tre tröjor och varma byxor. Jag ska ha halsduk, mössa och vantar. Jag ska vara instängd, men ändå så fri!
/Sophie

Sent-med-ont, nej tack!

Hej, mitt namn är Sophie och det finns vissa misstankar om att jag lider av magsår. Det bränner så himla mycket upptill i magen hela tiden. Så mycket att jag inte kan sova...
På något sätt får jag väl helt enkelt skylla mig själv. Alla dessa resor fram och tillbaka, hit och dit...wa, man kan ju bli tokig för mindre. Men sen finns det alltid sådant man inte kan rå för själv. Sånt som liksom alltid händer här i livet. Döden, för att ta ett exempel. Jag skulle kunna kräkas på döden just exakt nu. Det finns fler exempel, men jag ska inte tråka ut er med det nu.
Det ända jag egentligen ville säga är redan sagt...

Ska väl krypa ner hos min älskade i sängen. Han sussar som en stock, den lyllosen. Helt fantastiskt vad han gör mig lycklig, den mannen. Han känner mig bättre än någon annan gör och ändå älskar han mig. Är det sådant som kallas äkta kärlek måntro? :)

Globen Vs. Västervik

Det mänskliga talspråket är ibland ett mirakel. Tänk vad det kan göra att rensa luften, att verkligen tala ut. När gjorde du det senast? Jag gjorde det nyss och stenen i magen försvann på några minuter. Tack gode Gud för språket. Jag är fri och lycklig igen. Tack!



I fredags var jag och Annika på Idol-finalen och jag fick uppleva Globen för första gången i mitt liv. Det var fruktansvärt mäktigt! Den liksom skakade av alla applåder och fotstamp. Ojojoj, det måste göras om. En Globen-vistelse är något alla männsikor borde få uppleva. Jag är helt tagen.
Att dessutom Marie vann gjorde ju inte upplevelsen sämre precis. Oj, folk blev som tokiga, inklusive mig och Annika, det hoppades och stojades av glädje. Visst, jag har gillat Amanda resan igenom... MEN i ärlighetens namn, jag fick ont i öronen när hon tog i för mycket. Blev besviken på det resultatet, eftersom jag trodde att jag hejade på henne när jag steg in i Globen. men allt är helt enkelt en annan upplevelse live och det är något man får ta. Jag som suttit hemma som klistrad vid alla Amandas uppträdanden och tyckt att det inte gjort något att hennes falska toner varit fler än de rena. Plötsligt ändrades hela känslan och man tyckte inte ens att henns framträdande var något speciellt.
Marie var jag därimot helt betagen av och inte ett öga var torrt under hennes första låt. Jag satt helt förstummad och bara gapade. Jösses, vilken röst männsikan har!
Båda tjejerna var ändå värdiga finaliser, trots att min önskan om Daniel i finalen gick i kras. Men jag hängde inte läpp för det - han var ju där ändå! Sjöng gjorde han också - "Grace Kelly" dessutom!
En riktigt lyckad dag/kväll för våran del som för övrigt kom hem till Annika och Niklas runt tolv. I lägenheten väntade även lussebullar och mjölk...och tomtar, såklart!


På lördags morgonen 06:50 satt Annika och jag på bussen mot T-centralen fullpackade med väskor och krimskrams. När klockan slog 08.12 var vi påväg med buss mot den kära hemstaden. med bara fyra timmars sömn så borde vi tagit tillfället till akt och sovit en stund. Men vi blev otroligt nog pigga och pratglada hela resan hem :)

Fortsättning följer....



DU

Du bist mein kleines eichhörnchen.

En sen september kväll för 5 år sedan förenades de i en kyss.
Hon och Han. En flicka och en pojke.
De växte och växte. Växte upp, växte i sär.
Växte ihop. Växte i sär igen.
Men sedan växte de i hop för tredje gången. Och då insåg de båda sanningen - De har älskat varandra hela tiden. Djupt och innerligt ända sedan den första kyssen var kärleken funnen.
Jag kommer aldrig sluta älska dig Pontus.


En glob

Man kan se Globen från mitt sovrumsfönster. Jag är nära och imorgon är jag ännu närmre. Då är jag där!! :)

Orkeslösa varelse

Jag är totalt slut, så fruktansvärt orklös. Funderar på allt som jag borde göra, men inte orkar. Blir nog att sitta här en stund till. Kartongerna på golvet stör mig inte så mycket längre. De har ju liksom flyttat in de med...så, varför flytta på dem redan? Jaja, får väl se hur dagen artar sig... När Maria kommer hem blir det ialla fall till att bära upp lite grejs till förrådet.

Mat...just det mat. Måste äta något också. Kanske borde svepa ihop något så man får i sig lite energi?

Jag ska skapa julklappar. Nu. Det orkar jag. Jag är mysig idag och julklappar är mysigt. Perfekt!

Chip och hej!

Tvätt, mat & film

Goder morgon folket!
Jag vaknade så där lite lagom trött när alarmet ringde vid nio. Det var bara till att pallra sig upp för att sortera tvätt. Nu befinner sig tvätten i tvättstugan och jag i mitt lilla krypin. Både dusch och frukost är avklarat...nu är det enbart den smutsiga tvätten som ska förvandlas till ren.
Vad händer annars idag då? Jo, det blir mer plockande bland alla mina prylar idag, tänkte lyckas med att få i ordning allt idag :D


Min kväll i går var en väääldigt mysig filmkväll med min kära sambo. Vi tittade på "Notting Hill", drack cola och åt chips. Det var en välbehövlig lugn stund för oss båda. Vi var fullkomligt klubbade efter skolan i går, vet inte varför egentligen. Dagen flöt som vanligt på bra och vi avslutade film-manus delen. Trötta var vi iaf...så Maria hyrde film och lagade mat till oss medan jag gjorde lite fint på rummet. Allt kändes så lyxigt. Haha, har fått mat lagad till mig två dagar i rad. Me happy :)


Ojojoj, måste kila, tvätten väntar!
Chowhey!

Framme

Jag är trött. Jag är nyinflyttad. Jag är Stockholmsbo.

Äntligen var man här på riktigt och än så länge känns det toppen! Nu ska jag packa upp så mycket som möjligt av mina grejer. Men jag lovar, jag är flitig!ara på ett par timmar igår så fick jag in nästan alla kläder och garinerna åkte upp.. jag har det såå mysigt! Det enda som saknas är du älskling <3


Par-fym

Vi hör ihop, du och jag.
Älskling, du och jag.


Dagen har än så länge bestått av vistelse hos Therese och Johan :) Snart bär det av till små kissebebisar och sen till ett litet männsikobarn. Jag älskar, bara älskar små, söta varelser.

Hej så länge världen. Jag återkommer en annan gång, kanske senare idag, kanske en annan dag eller kanske ett annat år.